Selecteer een pagina

Herken verborgen trauma en herontdek je krachtige IK

Traumawerk vraagt om liefdevolle aandacht, volle zuiver aanwezigheid

bewust van de diepste processen
loop ik naast jou een tijdje mee
jouw verloren gewaande talenten de ruimte gevend

Je krachtige IK gaat schuil in verborgen trauma

Je kleine ik heeft ervaringen opgedaan waarvan we soms niet bewust zijn dat dit in de categorie van trauma valt. Er is trauma met een hoofdletter T en trauma met een kleine letter t.

Je kleine ik heeft jouw beschermd.  Door overlevingspatronen te ontwikkelen. Perfectionisme, zorgen voor anderen. Goed kunnen anticiperen, hard werken, zijn er zomaar een paar die je hebt ontwikkeld. Ze zijn een kwaliteit met valkuilen. Het is mooi en ook merk je dat ze toen nodig waren en nu je vaak belemmeren.

Die kleine ‘ik’ heeft bepaalde talenten in het trauma onbewust verborgen. Als een bal onder water zijn ze weggedrukt.

Met het bewustzijn van je volwassen IK. de IK met hoofdletters leer je toegang te krijgen tot die eigenschappen of talenten. Waar kan je dan aan denken? Bijvoorbeeld je durven uitspreken, creativiteit, onbevangenheid door het leven gaan, hooggevoeligheid. Mijn klanten zijn vaak ook spiritueel en vinden het lastig  om ruimte te geven aan helder waarnemen, helder aanvoelen,  helder zien en ‘weten’ wat er speelt.

Ik breng je in contact met je verborgen talent. Ik leer jou om je kleine ik te erkennen & herkennen en maak samen met jou ruimte voor jouw grootse IK.

De grote IK die de hoofdrol in jouw leven vervult die niet steeds in de bijrol van anderen, ten dienste van anderen, zichzelf op de achtergrond plaatst. Die volwassene de onverbloemd zichzelf is. Zonder schuld en schaamte.

Jij, die zelden nog geraakt is in welke omgeving en welke omstandigheden dan ook.
Jij, die door jezelf volledig de ruimte te geven anderen inspireert dat ook te doen.

We’re all just walking each other home“-  Ram Dass

Ongemak als richtingaanwijzer

Verdriet, pijn, frustratie, boosheid. Veel van het ongemak wat je voelt wil je liever niet voelen.  Eerdere traumatische ervaringen hebben overlevingspatronen en copingstrategieien gecrëerd. Toen heel nuttig, nu remt het je meer af dan dat het je nog. helpt.

Trauma is niet wat je hebt meegemaakt. Trauma is wat onvoldoende steun en liefde en aandacht heeft gekregen waardoor er overlevingspatronen zijn ontstaan. Trauma is in het lichaam vast komen te zitten. Ik breng je in contact met deze patronen. Ongemak, iets wat niet lekker liep is daarvoor de leidraad.

Zodra je leert om anders te kijken en om te gaan met al het ongemak dat je in leven tegenkomt, komt er ruimte voor wie die persoon die je bedoelt bent te zijn.

Ik ont-moet je graag
Met het streeptje tussen ‘ont’ en ‘moeten’.
Er hoeft niks.
Ik ga nooit over grenzen heen.
Ik vraag altijd eerst of iets wat bij mij opvalt ok is om dat met je te delen.

Herken waar je bent

Elke ervaring in het nu is een ingang voor iets wat er niet kon zijn. Karo kwam bij me langs. Ze deelde dat ze veel in haar werk en gezin nu op haar schouders had. Deze woorden alleen al geven veel aan. In onze ontmoeting kreeg ze helder hoe de geboorte van haar zus veel impact op haar had gehad. De aandacht die ze zelf een tijd niet kreeg, maakte dat ze juist in haar volwassen leven veel aandacht en zorg voor anderen heeft.

Haar gezonde kijk op het leven gaf haar zicht op het trauma en haar overlevingsmechanismen. Zie afbeelding.

In de reis naar het verleden heb ik mogen ervaren dat door groot verdriet ook mooie kwaliteiten zijn ontstaan. De steun die ik zelf niet heb ontvangen – geef ik vrijelijk aan de mensen om mij heen. Mooi om dat te realiseren. mijn spontaniteit is hierbij onderdrukt geraakt. Met deze bewustwording kan ik hiernaar op zoek.

In dit proces helpt Ditta met de juiste aanraking de juiste vragen en raakt met de juiste woorden. Ik vind het frappant als het woord dat ik in mijn hoofd hoor door Ditta wordt uitgesproken.“- Karo

Je kan een mens niets leren; je kan hem alleen helpen het zelf te ontdekken in zichzelf.

Galileo Gallileï

De allom aanwezige richtingaanwijzers naar je Krachtige IK

We zijn goed in het verbloemen wat niet leuk is.
Ongemak is iets wat we liever niet ervaren.

Zeker waar verborgen trauma een rol speelt is het fijn om samen met iemand te werken. Om te leren het ongemak als signaal en als richtingaanwijzer te leren herkenne.  Er zijn mooie  verborgen eigenschappen  of talenten in jou aanwezig die heel graag gezien willen worden.

Er zijn tranen die niet gehuild zijn waaronder talenten schuil gaan die eruit willen komen.

Ditta van Vark-Beun

Over Ditta

Ik was altijd zoekende. Tot ik ontdekte hoe mijn verborgen trauma veel van mijn gedrag, mijn karakter in mijn leven bepaalde. Als een van een drieling zette het verlies van mijn een-eiïg tweelingdee mij aan om te zoeken naar de ultieme verbinding. Bij mijn geboorte waren en complicaties bij mijn twee-eiïg tweelingdeel, waardoor wachten en gebrek aan aandacht mij veel eenzaamheid en gevoel van er niet bij te horen activeerden.

Hoe fijn was het om op de vele vragen die het leven me bracht dat ik de antwoorden in mezelf kon vinden. Ze waren letterlijk in mijn lichaan op gesloten.

In onvoorwaardelijke aanwezigheid werk ik met jou met wat zich aandient

Verbonden met wat nog niet gezien is, ontdek je met mij de schoonheid en het unieke in elke ervaring.

Ik leerde echte aandacht te geven en je denken te overstijden. Zodat je hart in plaat van je hoofd kan leiden. Je denken leert te volgen.

Ik werkt intuïtief en zet o.a. mijn invoelend vermogen, reading-, healing- en lichaamswerk en coaching skills in. Het is die ene aanraking, of die ene vraag, die ruimte geeft aan wie je bent.

Ontvang het ebook BEWUST omgaan met je ongemak
inclusief  twee audio bestanden

Het ongemakkelijke de ruimte geven, vraagt om vertrouwen en veiligheid. Dat begint bij je bewust te zijn wat er speelt in je leven. B.E.W.U.S.T is een ezelsbruggetje dat je daarbij helpt.

Gratis is bij mij echt gratis. Klik je op de link dan ontvang je mijn ebook en begeleide audiobestand meteen op de volgende pagina.
Je hoeft geen emailadres achter te laten. Wil je dat wel? Dan kan dat natuurlijk.

Leef vanuit je hart en laat je leiden door je innerlijk weten,  dan kun je niet anders dan jouw missie leven.

#krachtvanik

Ditta van Vark-Beun

Het verhaal van Fiona

 

“Hellup!! Ik ben mijn flow kwijt, mijn loon vanuit mijn vorige werkgever houdt over 1 1/2 maand op en nu breekt volgens mij de tijd aan om schaamteloos tevoorschijn komen en ik bevries. Ik voel me vreselijk mislukt (lekker dikke vette zelfoordeel, zo niet helpend, ik weet het…..) want ik vind ’t zoooooo vreselijk eng!
Wat heb ik nodig?? Geloof je me wanneer ik zeg dat ik het echt niet weet? Ja, hulp dat heb ik nodig. Ik voel dat dit om een transformatie proces gaat (ik heb me al een tijd er tegen verzet) iets met controle hahah…
Beetje warrig verhaal en dat is ook hoe ik me voel…
Graag maak ik gebruik van je eerdere aanbod om een eerste sparsessie te plannen. Ok, ik ga nu gewoon op verzenden drukken……”

Soms is het een grote sprong. Kies je voor onder je eigen gedachten bezwijken of juist uitreiken? Fiona is zo’n betrokken iemand die het alleen doen zo goed kent. Zij koos voor uitreiken. 

Je bent welkom!

Contact met Ditta?

 

Live of via Zoom?

 

Contact

Telefoon

+31(15) 25 799 43

Mail

info@ditta.eu

Adres

Fellowshiplaan 23 Nootdorp

Algemene voorwaarden

Privacy verklaring