Selecteer een pagina

Over Ditta

Dood, trauma, verlies, transformatie, spiritualiteit, ontdekken wie je bent, en hoe de een wel en ander niet zijn dromen realiseert, zijn doorlopende thema’s in mijn leven geweest

 

Ik leerde ruimte voor mezelf én anderen te creëeren
Ik zocht vanalles uit en past
e het eerst zelf toe 
Rijk aan al deze ervaringen moedig ik iedereen aan ruimte te geven aan onze unieke zelf
Laten we het leven voluit leven!

en dat delen!

Ik ben Ditta.

Wie ik ben voor mezelf en voor de ander

Soms is het lastig vast te omschrijven wie je bent  laat staan dat voor de ander te doen. Zeker als je vele interesses hebt, en  als ik van vele markten thuis bent

Na het VWO wist ik dan ook niet wat te doen, de omstandigheden van mijn zieke moeder maakte dat ik de opleiding tot Logopedie koos. Dat bracht me o.a. in Canada om daar 5 maanden stage te lopen. Alle andere mooie dingen vloeiden daaruit voort. De opleiding Fonetische Wetenschappen in Amsterdam. Een baan bij KPN research als onderzoeker. Het werk als product ontwikkelaar bij KPN, waar ik MobileEmail in de markt zette. In 2005 en 2006 Het overlijden van twee kinderen in  laat in de zwangerschap, was het universele duwtje in de rug om een andere weg in te slaan.

 

Van onmacht naar kracht

De kanteling en het pad naar de coach, schrijver, mentor en trainer die ik nu ben, kwam toen ik ervaringen in mij leven leerde intepreteren. Het is als de ondertiteling bij de film. Het is als de handleiding bij jouw leven. Ja trauma is een groot woord. er is ook nog veel verborgen trauma. Iedere klant die ik ontmoet heeft de nodige stressvolle zo niet traumatische ervaringen meegemaakt.  Deze zijn, als je leert hoe deze te interpreteren, de voedingsbodem waarop je tot bloei kunt komen.

Het vraagt moed om te durven kijken. Het vraagt lef om dit te willen zien. Elke medaille kent twee kanten.
Zie je deze andere vorm dan kun je voorbij de oude vorm (betekenis Transformatie) gaan.

Ik laat mijn klanten zien dat ze niet meer bang hoeven te zijn voor hun eigen kracht. Dat is de weg die ik zelf ook ben gegaan. Daar zit de richting.

Ditta in 2 minuten

Ik ben (tweeling-)zus, moeder van 2, vrouw van Robert, vriendin van een happy few, hondstrouw, betrokken bij vele nieuwetijds mensen. Luisterend oor, met een warm hart. Caring & Daring

Ik was product ontwikkelaar, project manager, programma manager in de corporate wereld.
Ik werd Best Year Yet Coach voor teams en leidde trajecten van een jaar of half jaar zowel in het bedrijfsleven als in de zorg.


Sinds zo’n 12 jaar nu vooral betrokken bij de klanten die komen uit zorg, onderwijs, of die als kindercoach actief zijn. Zij ervaren én waarderen dat ik in de schaduwen van het leven kijk. Dat wat daar verstopt is, wil nu weer vol het licht zien. Daarin duik ik e diepte in. Daarin ben ik van pleasing naar serving overgestapt. Want pleasen…. daar help ik niemand mee.

Altijd geinteresseerd in persoonlijke groei heb ik naast en ná mijn HBO opleiding Logopedie en WO Fonetische wetenschappen, mijn EHBO diploma gehaald, dankzij de studies NIMA A, NIMA B veel over marketing geleerd. Best Year Yet certificering bracht wat ik leerde bij een corporate als KPN de nodige harde skills als doelen stellen en halen en softe skills als wie je daar voor hebt te zijn, bij elkaar. De Leadership Academy ronde ik succesvol af bij Tony Robbins én de basis van in diepte coachen leerde ik bij School voor Coaching. Want ik was best goed in om het ‘aapje’ van de ander op mijn schouder te nemen.

Bij Winst.nl leerde ik over Online Marketing en bij Andy Harrington volgde ik een jaar lang zijn Sprekers Academy. Hoe je je verhaal structureert én brengt is wat je van nature kunt leren doen. Parallel daarin ging mijn interesse uit naar Alfa training om meer op Alfa brainwave-niveau jezelf ruimte en rust te geven én je dromen tot realiteit te brengen. Al 6 jaar ben ik actief in het Mastering Alchemy traject om te leren over geometriën en hoe je woorden als een jas kunt dragen. O ja, voor de liefhebbeer ben ik daardoor regelmatig samen met andere mensen de energie voor jezelf en de wereld naar de 5e dimensie te brengen. Om over de ontdekking van mijn innerlijke stem en helende kracht van handen en gedachten wat REIKI 1 en 2 me bracht maar niet te spreken.

Als het rationele mijn rechterhand is, ontdekte ik dat ik mijn linkerhand in de vorm van het kwetsbare, en intuïtieve en empatische wel had maar lang spreekwoordelijk op mijn rug gebonden had.  Die wereld van het hoofd en de wereld van het hart leerde ik zowel thuis als in mijn eerste baan lang gescheiden houden. Nu is het soms op de achtergrond ondersteunend en waar nodig op de voorgrond zet ik het in.  In de mix kijk ik altijd naar twee peilers. Welke energie heb je en wat zend je bewust dan wel onbewust uit, en wat weet je praktisch tot uitvoer te brengen. Hoe maak je dat wat je wilt concreet, vooral praktisch én zichtbaar!
Mijn bevlogenheid kreeg meer ruimte en daarmee inspireer ik mensen om mij heen.

Je imprints die bij je geboorte ontstaan en een assessment als Driving Forces en het DISC profiel, waar ik in gecertificeerd ben, brengen wat je in het leven drijft en hóe je dat laat zien, mooi in kaart. De Kracht van Ik sessies die hier over kunnen gaan zijn als spiegels en geven een verdiepend inzicht in wat jij hier doet.

Voor de een ben ik dan ook de business coach en soms de chearleader om je aan te moedigen. Voor de ander ben ik de persoonlijke groeicoach, en help ik eerst rust te brengen in je leven zodat er ruimte ontstaat om jouw dromen concreet te maken. Ik ga op een diepere laag aan de slag om dat de oppervlakkige laag je niet verder brengt. Voor iedereen ben ik de Schitter in Grootsheid coach. Ik ga met jou opzoek hoe dat zaadje in jou kan ontkiemen. Hoe jij je bevlogenheid (weer) ontdekt en de ruimte kunt geven.

Ik werk graag met de wat eigenzinnige professionals, gevoelig, met een dienend karakter. Mensen die wel willen dat het ergens over gaat. Die een en ander in beweging willen brengen.  Dit zijn mensen werkzaam als zelfstandigen, coaches, en ook vaak mensen die komen uit het onderwijs of de zorg. Ook zijn het de mensen in het bedrijfsleven die durven een en ander aan te kaarten omdat je vanuit het hart iets voor elkaar wil krijgen.  Veel van mijn klanten blijken een van een Tweeling te zijn (geweest). Het mooie is dat er herkenning is op een eigen facet uit de diamant die in mij en in de ander aanwezig is.

Als logopedist leerde ik over de ontwikkeling van het kind, het zenuwstelsel, psychologie. Ook hoe belangrijk een goede anamnese is. Nu brengt deze kennis samen met een verdiepende cursus van Irene Lyon en de training The Power of the Embodied Transformatie bij Coaches Rising mij aanvullende puzzelstukje voor die mensen die door een vaak door het onderbewuste autopilot, niet hun dromen weten waar te maken. Je impliciete herinneringen die ergens traumatisch waren hebben hiervoor de basis gelegd. Je kunt daar met je ratio niet tegenop.

Een ding wat de kern is wat mij en mijn klanten bindt, is de innerlijke drive iets moois van deze wereld te maken. Iets moois in deze wereld te brengen. Dat begint bij aandacht en zorg voor jezelf  en dan dat wat jouw bevlogenheid is te (h)erkennen en te delen met anderen.  Wat we gemeen hebben is dat er iets in ons als kiem aanwezig is dat veel groter zijn weg mag vinden. Schitteren in Grootsheid dat is mijn opdracht én die van jou. Hoe ik dat ontdekte, daar over kun je als je wilt hieronder meer lezen.

Een helder confrontatie met wie ik ben

De eerste hele heldere confrontatie met wie ik ben kwam bij mijn eerste vaste baan bij KPN

Vol bevlogenheid kon ik daar na een pittige sollicitatietraject aan de slag. De feedback die ik vaak kreeg was dat ik te snel ging. “Ditta, je bent te ver voor de muziek uit”.  “Ditta je hebt te vaak je zevenmijlslaarzen aan”.  Die opmerkingen bleven me volgen en ook nu merk ik nog wel eens dat ik zo dwars door alles heen kan kijken.

De confrontatie was een prachtige spiegel. Ook omdat ik bij KPN Research startte en ik merkte dat ik zelf ook liever snel resultaat zag. Het onderzoek naar spraak en taal technologie, en usability was prachtig. Ik merkte dat ik liever binnen een half jaar tot een jaar een project wilde afronden.
Lekker praktisch wel met elkaar iets moois realiseren. Dus het was wel nodig om met anderen in contact te blijven. Te leren wat hen inspireert en in beweging brengt.

Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us. We ask ourselves, Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous? Actually, who are you not to be? You are a child of God. Your playing small does not serve the world. There is nothing enlightened about shrinking so that other people won’t feel insecure around you. We are all meant to shine, as children do. We were born to make manifest the glory of God that is within us. It’s not just in some of us; it’s in everyone. And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.

Marian Williamson of Nelson Mandela

Terugkerende thema’s

Ik werd thuis als eerste van een tweeling (later bleek drieling) geboren. Ook dit tweelingschap is voor mij een grote spiegel van de lessen in mijn leven. In die tijd, zonder echo’s, was de komst van nog een kind een grote verrassing. Dat ging niet zonder slag of stoot. Mijn tweelingzus lag letterlijk dwars met als effect dat zij maar liefst 1 uur en 7 minuten later ter wereld kwam dan ik, in een ander plaats, in het ziekenhuis.

Dat moment blijkt alles bepalend te zijn. Sinds ik de kern van dat levensmoment in een coachgesprek doorgrondde vielen veel kwartjes op zijn plaats. Er was, logisch, even géén prioriteit voor mij. Er was geen warm bad waarin ik ontvangen kon worden. Aandacht werd daarmee een belangrijk thema. 

Andere thema’s die ik steeds herken als terugkerende patronen zijn het wachten op anderen. Het alles alleen doen.  Ook herken ik dat verbinden een essentiele kwaliteit werd. Dat is een basis onder alle beweging die ik in een samenwerking zie ontstaan. Zonder verbinding is er geen inspiratie. Zonder inspiratie is er weinig kans op transformatie.

Ik was vaak alleen. Dat voelde ook soms eenzaam. Zeker waar ik op school ver voor de groep uit was. In het Montessori onderwijs vaak een half jaar of meer voorop liep met alle taken.

Mijn prille ervaringen hebben me aangezet tot nieuwsgiergheid en altijd doorgaan. Al mijn ervaringen zijn niet voor niets geweest. Ik zie dat het mij steeds tot het volgende niveau van leren bracht. Nu omarm ik die innerlijke drive. Nu ben ik die coach die aandacht en warmte voor de medemens zo van nature in zich heeft. Dat is gekomen uit mijn levenspad. Dat zijn keuzes die ik onbewust maakte.

Taal als inspiratiebron

Woorden, taal, metaforen maken voor mij het ingrijpbare tastbaar. Zo kun je complexe materie begrijpelijk maken voor velen. Want als je ver voor de muziek uit blijft lopen, dan neem je niemand mee. Het woordenspel werd daardoor mijn talent.

Ik zie het leven als het ontdekken van de vele facetten van een mooie diamant. Er zijn net als in die diamant logische patronen.  Het leven willen snappen brengt me het besef dat ieder zijn schitterende kwaliteiten heeft. Dat dat net als een zaadje van een plant tijd en voeding nodig heeft om tot wasdom te komen. Hoe de een tegenslagen heeft en daardoor niet verderkomt en de ander ze overwint, dat intrigeert mij. Dat observeerde ik al vroeg. Dat er meerdere wegen naar Rome zijn zag ik daardoor ook. Wegen die ik graag bewandel om te kijken wat het brengt. Dat ik daarmee dingen anders doe en soms die vreemde eend ben, was niet altijd makkelijk. Nu is het een geschenk. Ik weet mijn omzwervingen nodig waren en zijn. Het heeft me gevormd tot de mens en coach Ditta die ik nu ben.

 

neem contact op

Mijn Missie

Schitteren in grootsheid is de opdracht. Van mij én mijn klanten. 

Elk zaadje heeft de potentie in zich om tot iets moois uit te bloeien. Dat wil niet zeggen dat dat altijd gebeurd.

Een passende omgeving, de juiste voeding,  weten dat je meer bent dan dat zaadje is het begin. De onmetelijke wijsheid die verscholen ligt in dat zaadje natuur, in dat zaadje geeft me vertrouwen dat er nog veel bevlogenheid de wereld in zal gaan. Het aanwakkeren van iemands bevlogenheid zie ik als mijn taak.

Jouw bewuste keuzes ten aanzien van je omgeving, hoe je naar jezelf en je levenservaringen kijkt, geven je ruimte, rust en vrijheid om de persoon te zijn die je altijd al wilde zijn. Zonder nog concessies te doen. Leven en werken vanuit jouw pure natuur maakt dat je ongewone mogelijk kunt doen.

Perspectief betekent letterlijk door (per) zien (spectare). Het is een anders (leren) kijken naar wat er is. Leer met het ongemak omgaan. Leer groter denken. Creëer draagvlak voor al je ideeën. Het is een herdefiniëring van het leven en werk, vanuit jouw perspectief.

Het voelt als mijn opdracht, mijn missie om die mensen in dat perspectief dat zaadje, die bevlogenheid de ruimte te geven. Wat je levenspad je ook gebracht heeft, ik help mensen zien dat dat niet voor niets is geweest.  In de optelsom van al je ervaringen laat jouw leven het antwoord zien op een duidelijke vraag. Jouw essentie schittert hierin door. Jouw bevlogenheid mag tot wasdom komen. Integreer jouw unieke talenten thema’s in je werk en creëer de verandering die je graag ziet ontstaan.

“Wij zijn zo blij met jouw steun en betrokkenheid! Echte aandacht; telkens weer ’n inspirerende verrassing door jou, heel bijzonder hoe je keer op keer de onderste steen boven krijgt. Je helpt mij keer op keer prachtige inzichten aan mijzelf te ont-dekken. Hoe veel ik al zelf heb gedaan, je brengt me keer op keer pareltjes waar ik niet aan-dacht”

– Bea –

Testimonials

“Je begeleiding heeft me de helderheid en het vertrouwen gegeven dat ik de oude structuren en regels helemaal nu kan loslaten en mijn eigen unieke weg mag gaan.”

– Nicky Beentjes

“Het mooiste inzicht dat ik uit dit traject haal is: De vuurtoren: als ik ‘gewoon’ (er) ben dan komen mensen naar mij toe.”

-Judith van Zuylen

 

“Ik besloot bij Ditta te starten vanwege haar ongelofelijke combinatie tussen werken vanuit je hart, en van haar uit ook gaan tot op het bot, zodat ik niet weg kom met gedoe en gedonder ?”

– Carola Millenaar