Selecteer een pagina

Hoera mijn Kind is anders

YouVersity

 Voor Ouders en Professionals die deze kinderen waardering en erkenning gunnen zodat ze met hun talenten op hun manier een plek in de maatschappij kunnen ontdekken.

Over ons

Als ouders en professionals liepen we tegen de gangbare systemen aan. Sommige  kinderen werden goed ondersteund anderen juist helemaal niet. Het loopt anders dan je in het begint als ouders dacht. Dat is even schakelen. Deze kinderen hebben andere talenten waar onze wereld straks veel plezier van gaat hebben. Dat verdient aandacht, groeiende inzicht in achtergronden. Ruimte voor elk individu.
Omdat we een plek voor gelijkgestemden misten en ontdekten dat nog veel kennis niet algemeen bekend is, zij we met de YouVersity community gestart. Fijn als je komt kijken.  Via die omgeving en later ook via onze site zullen er allerlei tips, inzichten interviews e.d. beschikbaar komen.

‘Als je kijkt naar wat er mis is zie je de gebreken. Als je kijkt naar wat er is, zie je de talenten’

Omdenken

Waarom zou je meedoen?

Jij bent als ouder dé persoon die zich sterk maakt voor je kind. Je gunt je kind de wereld. Je ziet en voelt dat er ruimte en waardering mag zijn voor wat jouw kind nodig heeft. Als die ruimte er komt zal je kind in zijn eigen tijd en manier zich ontwikkelen tot die persoon die zijn of haar talent.

Soms helpt het om ervaringen van anderen te zien. Met elkaar in gesprek te zijn. Achtergrondinformatie te krijgen.
Ook kan het fijn zijn om tips en suggesties te krijgen waar jij dan weer verder mee kunt.

Ik had vooral behoefte aan ga ik nou zelf zorgen dat ik mijn kind kan accepteren zoals hij is.

Mieke de G.

Ik heb mijn kind nog zeker niet opgegeven en ik ga knokken voor hem!

 

Karin M.

We mogen de behoefte achter het gedrag zien.  Wat er ook aan de voorkant speelt

Natascha B.

Een ’thuisbasis’ voor jou als ouder

Je weet waarschijnlijk al dat je niet alleen staat in dat je kind anders is. Onze community brengt je in contact met andere ouders die ook vanuit hun hart ruimte geven aan hun kind. Zorg, onderwijs en ook familie en zelfs ook de andere ouder kan het niet met je eens zijn. Ontmoet anderen die vergelijkbare ervaring in hebben én vraag hoe zij het aanpakken.

De Kubus die niet door rondjes past

Mijn zoon en vele andere kinderen en ook veel van de ouders en professionals die we ontmoeten kijken anders. Ik leg het uit als dat ze een kubus zijn die de maatschappij door de mal van een rondje uit de vormendoos proberen te duwen. Als dat hoekje er in gaat is er hoop. Waar de systemen aan voorbij gaan is dat dit individu geen rondje is. Tegen beter weten in, en met de voorbeelden van de grote massa, wil je dat het gaat lukken.

Naast de grote massa is er een percentage waar het anders loopt. Normale curves bestaan bij de gratie van de uitzondering waar het anders gaat.
Als we blijven doorduwen kan dat twee kanten op gaan. Het individu wordt bijgeslepen zodat het er wel in past. Wat voor veel van mijn klanten het geval is geweest. Of het kind verzet zich en daardoor past het niet. Wat nu veel jeugdigen laten zien.

We willen ouders en kinderen precies horen en zien zoals ze zijn.  Tegelijkertijd is dit nog elke dag ons eigen proces

 YouVersity in 3 woorden

You

Ieder is uniek en bijzonder en heeft unieke talenten die gezien mogen worden. Anders is juist fijn en nodig

Diversity

Het leven zou saai zijn als we allemaal het zelfde zouden zijn.
Gelijkheid en multidiverse kijken is wat nodig is

Universe

 Deze mensen-kinderen zijn de generatie van de toekomst en laten zien wat niet meer past of klopt.

Dankbaar

Ik ben alle mensen die ik tegenkwam op dit pad dankbaar voor de spiegels die ze me gaven. Juist door al deze ontmoeting of ze nou leuk waren of juist niet hebben me in staat gesteld  YouVersity te creëeren. Er is waardering en erkenning nodig voor onze kinderen die anders zijn. Zij hebben antwoorden op vragen die we nu nog niet eens kunnen stellen. Ze zullen problemen oplossen die de wereld nodig heeft!

sometimes you have to let go of the picture of what you thought life would be like and learn to find joy in the story you are actually living – Rachel Mary

Het IDEAAL

Misschien ken je Star Trek. Een serie waarin allerlei diverse individuen een rol vervullen. Ieder met zijn eigen talent. Niemand kijkt meewarig als iemand puntige oren heeft, of een halve robot is. Je kunt goed zijn in talen of in techniek. Weer een ander is goed in iets anders. Alles  en iedereen heeft zijn plek.

De onliner: To Boldy Go Where No One Has Gone before. Is een dat ons inspireert om het mogelijke in het ongemak dat soms wordt ervaren te zien.

Mensen die het gedachtengoed van YouVersity voelen, zijn zelf zo’n YouVersity kind geweest. Zij gunnen hun kinderen en (onbewust?) ook zichzelf die mooie plek.

Het verhaal van Jitse

 

“Jitse is een van een tweeling. Bij 17 weken in de zwangerschap kwam de eerste schok. De gynaecoloog stelde het zogenaamde Tweeling Transfusie Syndroom vast. Helaas overleed Jaromir* na de ingreep.

 Een mix aan nare ervaringen maakten dat ik als moeder voor hem in de bres moest springen.”

Allerlei mensen ontmoette ik. Mensen die juist ondoordachte dingen deden. Als een kindercoach die onze zoon in een sessie in zijn heftige emotie naar huis liet gaan omdat haar volgende klant er al was. Gelukkig ook een fijne huisarts die altijd meedenkt en zei: “Jitse je bent helemaal ok zoals je bent. Je hoeft toch niet nog een onderzoek te ondergaan” 

Mijn ervaringen rondom Jitse, ook mijn ervaringen als dochter van mijn ouders en een broer waar pas op 17 jarige leeftijd dyslexie werd vastgesteld, zet mij aan tot het oprichten van een community.

Voor ouders omdat ze dan zien dat ze er vele unieke kinderen zijn. 
Voor professionals die met ons een brug willen slaan tussen onwetendheid en kennis over achtergronden.

Dit is slechts het begin!

 

Je bent welkom!

Contact met Ditta?

 

Live of via Zoom?

 

Contact

Telefoon

+31(15) 25 799 43

Mail

info@ditta.eu

Adres

Fellowshiplaan 23 Nootdorp

Algemene voorwaarden

Privacy verklaring