Selecteer een pagina

Het ligt niet aan jou

door 4 feb 19

Het ligt niet aan jou

 

Toen ik startte als zelfstandige in 2006 was dat voor anderen een grote stap. Voor mij niet. Ik had vergevorderd in mijn zwangerschap, precies twee jaar op een rij, twee kindjes verloren. Dat bracht me een tijd van thuis zijn. Voelen wat nog past. En vooral niet. Het werk zoals ik dat deed als Senior Product Ontwikkelaar bij KPN dat pastte niet meer. Het bracht me mij juist op mijn zielenpad. Later ontdekte ik daar via de Mayakalender veel meer over.

Deuk in mijn zelfvertrouwen

Van binnen voelde ik dat ik ontslag moest nemen. Na een jaar één dag in de week te zijn gestart, sprong ik in het het veld van niet weten.

Ik wist toen ik startte nog niet hoe duur het zelf uitzoeken van hoe ondernemen werkt, feitelijk is. Ook had ik geen idee hoeveel jaren daarmee gemoeid kunnen zijn. Tja wat ik al helemaal niet bedqcht in al mijn enthousiasme. dat het een leuke deuk in je zelfvertrouwen oplevert. Ik ging twijfelen en dacht dat het aan mij lag.

Ondermerschap is je niet geleerd

Het is je waarschijnlijk niet verteld wat essentieel is in ondernemen. Hoe zit dat met marketing. Hoe word je zichtbaar. Wat is sales en verkopen?

Ok, ik had die deuk opgelopen. Echter mijn drive om wat moois te betekenen voor anderen die was onveranderd. Dat maakte dat ik door ging. Al met al gaf ik niet op. Ik zie het nu als de mooiste leerschool als hent om persoonlijke ontwikkelin gaat. Steeds meer helderheid kreeg ik. Mede dankzij de coaching en trainingen die ik volgde. Ik kreeg steeds meer helder dat er toch een logica achter “klanten krijgen” schuil gaat.

 

Laat die lessen niet verloren gaan

Ergens bleef ook aan mij knagen dat het jammer zou zijn als deze lessen verloren zouden gaan. Diep van binnen had ik als kind al een droom om een boek te schrijven. Die optelsom maakte dat ik mijn lessen ben gaan bundelen in een boek.

Het boek heet Geld Genererende Gesprekken – Hoe je als coach klanten krijgt  is een echt tastbaar boek dat je lekker op de bank kunt lezen. In 2013 had ik dat in 5 weken gecreëerd. Echt heel fijn was het om die lessen op te schrijven en te delen. In de wetenschap dat anderen niet tegen de zelfde paal zouden op hoeven lopen.

Een van de lezers schreef op bol.com
In dit handzame boekje vind je meer dan honderd tips om klanten te werven voor coaches! Maar eigenlijk haalt iedere ondernemer (zeker de zzp’er) hier goeie tips uit… Er staan bijvoorbeeld tips in over je opstelling/houding tegenover je klant, maar laat je ook nadenken over jezelf en je eigen doelen. Het mes snijdt dus aan twee kanten!”

 Jouw ervaringen mogen gedeeld worden

Ook jij hebt zoveel waardevolle ervaringen, lessen te delen. Het is alleen jammer wanneer die talenten op de bank zitten! Leer hoe je in een gesprek iemand kan boeien om die volgende stap te zetten. Ik zeg vaak “Je verkoopt niets.” Hoe je dan wel uit gesprekken klanten genereert? Dit boek geeft je meer dan 99 tips

Bedenk dat je al kunt coachen. Zo kun je al coachend met iemand verkennen hoe belangrijk én committeerd hij is om zijn droom te realiseren. Als jij toevallig daar een mooi passend aanbod voor hebt, dan zal de ander graag met jou aan de slag gaan.

Tot zo ver mijn levenslessen die zo concreet en tastbaar werden. Feitelijk draait het niet om mij. Ik ben vooral heel nieuwsgierig naar wat jou beweegt en welke expertise jij hebt om een mooier en beter leven te creëren.

Ik kijk ernaar uit om te lezen wat jou beweegt en waarom je je coachpraktijk bent gestart. Feel free dat met mij te delen via deze contactpagina

Op jouw bijdrage aan een mooiere wereld.

Ditta