Selecteer een pagina

De wereld kantelen

door 15 jul 20

De wereld kantelen

Er is een mooie bijbelse uitspraak, ik hoorde hem van de week in het engels: “the meek will inherit the earth.” Het is zo passend op het kruispunt waar we nu staan! Het is tijd die deur te openen. Mensen zoals jij en ik hebben een taak om de wereld te helpen kantelen.

Meek wordt via interglot.nl vertaald als Tam; bescheiden; ootmoedig; nederig; onderdanig; volgzaam; dienstbaar; slaafs; gedienstig; lijdzaam; onderworpen; gedwee; meegaand; deemoedig

Er zit een reuze kwaliteit in deze woorden. Ook zie je gelijk de valkuil benoemd. Deze tijd vraagt erom deze valkuilen van jezelf te gaan herkennen.

Het zijn mijn klanten die zich vaak herkennen in al deze woorden. Juist nú in deze tijd zijn dit de rijzende sterren aan het firmament.

Want deze mensen (jij bent er vermoed ik een van!) hebben oog voor de ander. Je bent dienstbaar.

Mensen zoals jij hebben vanuit hun bescheidenheid, en vanaf de zijkant, leren observeren. Ze zijn vaak zonder oordeel. Ok, ok. ze kennen het wel, oordel, dan wel in de vorm van zelfoordeel 😉

Ze stellen de goede vragen. Hebben een visie. Zien het grotere geheel. Ze hebben de potentie te schitteren in grootsheid. De taak om als Vuurtoren te staan stralen. Ook al levert dat niet gelijk een aai over de bol op.

Ik voel de passie elke keer als ik met een van deze mensen spreek. Als ik ze mag coachen hun Krachtige Ik te (h)erkennen. Als ze dat de ruimte laten. Wat begint bij de échte kracht te gaan zien, dan kunnen ze hun rol gaan vervullen. Dan kunnen ze dat licht schijnen. Dat licht waar ze vroeger als kind leerden dat dat licht te veel was voor anderen! En vaak ook teveel voor zichzelf.

Daar kozen ze onbewust voor óf de luwte, of in de veilige coulissen toe te kijken, óf voor gas geven en daar gaan ze vaak aan zich zelf voorbij. Zeker als je 40+ bent. Dan merk je die energielekken. Want, in beide gevallen is een overlevingsstrategie aan het werk.

Daarom is het zo belangrijk voor mij om deze mensen bewust te maken, dat zij voor de kanteling in deze maatschappij zorgen. Dat ze eerst de Krachtige Ik mogen zien en waar ze energie lekken. Waar ze op leeglopen.

The meek will inherit the world!

Wat ik ook nu weet is dat deze mensen klein en groot trauma hebben meegemaakt. Het mooie is, dat heeft ze gevormd. Dat heeft jou gevormd. Daarom zijn ze goede coaches, leerkrachten, dienende projectmedewerkers etc. Er zit meer in. Dat weten ze zelf ook. Hun lijf remt ze echter af of geeft te veel gas. In beide gevallen is er een energielek. Waardoor ze niet helemaal klaar er voor zijn om die slag naar grootsheid te maken.

Trauma is een pittig woord. Ik doel hier op klein en groot. Op stressvolle ervaringen. Dat was er ookal groeiden ze op in een goed gezin. Het trauma is dan het onbegrip naar hen toe, het niet gezien of gehoord worden. De afwijzing in allerlei vormen. Het in het gareel moeten. Op de manier van een ander, die niet bij hen past. Dat is voor de een zo’n herhaald trauma waar ze hebben leren te bevriezen. Ze hebben geleerd zichzelf klein te houden, of omdat dat werd aangemoedigd om zichzelf te overschreeuwen.

Daar waar je deze ervaringen onderzoekt, erkent, de ruimte geeft. In de ogen kijkt, gedoseerd er mee bezig gaat, want snel kan iets al teveel zijn voor dat lijf, ontstaat er ruimte om te gaan staan, voor al het moois wat het leven en deze wereld te bieden heeft. Dan word je angst je power. Dan is er ruimte voor je Krachtige Ik!

Wil je hier met anderen over van gedachten wisselen? Laat het me weten, dan nodig ik je uit voor mijn facebookgroep.

Wil je met mij van gedachten hierover wisselen? Neem contact op. Dan plannen we een gratis spar afspraak.

Ditta van Vark-Beun

06-22779116

#krachtvanik #schitteringrootsheid