Selecteer een pagina

Bucketlist van de Ziel

door 13 feb 20

Bucketlist van de ziel

Stel er was een bucketlist van de Ziel. Hoe zou je dan naar ervaringen in het leven kijken?

Ik ben mega verkouden, met volle holtes. Dan gaat het weer wat beter en dan ineens weer niet. Al sinds vrijdag heb ik een fikse verkoudheid met grieperige symptomen, zonder koorts. Dan is het niet echt hé, zonder koorts? Of toch wel.

Wat mensen zoals jij en ik geneigd zijn om te doen is door te gaan.

Als je dat niet doet en toch je overgeeft aan wat het lijf je vertelt, dan gaat het hoofd er wat van vinden.

 

 

Want…. vul maar in

Er is altijd wel iets wat nog moet of hoort.
De vraag is of dat echt nog wel past en nodig is.

En dit lieve mensen is ook het leven voluit leven.
We vergeten vaak dat alles, en dan ook echt alles het leven vormt.
De ups and de downs.
Fit en blij het leven in zwerven en soms snotterend in bed liggen.

De kunst is om daar ok mee te zijn.

 

Vruchten van de industrialisatie

De cultuur waarin we opgroeiden vertelt ons nog steeds iets anders.
De maatschappij die nu actief is, komt uit het industrialisatie tijdperk. Waar hardwerken de norm was. Even snotteren er niet bij past.

Die stemmetjes. Je kent ze vast wel. Al die oordelen in je hoofd. Ooooh dat hoofd. Dat kan zo goed er wat van vinden.
Zeker mijn hoofd wist zich daar wel raad mee  😉

en toch kan ik nu ook daar mee zijn.

 

Gedachten

ik hoor ze. Ik aanschouw ze. Ik kan er wel om glimlachen.
ik deel ze met een dierbare. En ben me heel erg bewust dat het slechts gedachten zijn. Ook weet ik dat ze gestoeld zijn in de opvoeding. In hoe we grotendeels deze maatschappij nog zo hard aan het werken zijn. Op school worden de kinderen continue beziggehouden. Ze krijgen meer te doen dan ooit tevoren.

Tandje minder

Mag het eens een tandje minder?
Wat gaat er dan mis?

Wat voor ruimte is er als je eens tijd aan snotteren geeft?
Hoe kan je ruimte creëeren voor even niksen. Even zijn. Even niks hoeven.
Tijd voor ….

 

Voluit leven kan niet half

Toen ik besefte dat voluit leven niet half kan, bedacht ik dat we als ziel met een mega grote bucketlist zijn gekomen. Ik zie het helemaal voor me. Het is een soort van checklist van een miljard een ervaringen en sensaties. Allemaal om te mogen ervaren in dit vege lijf.

En op de een of andere manier vinden we de blije ervaringen hebt leukst. De mindere ervaringen poetsen we graag weg.
Besef dat de industrie staat. Dat we daar nu de vruchten van plukken. Besef dat die soms wrang zijn. Besef dat we met minder doen, misschien wel meer voor elkaar krijgen.

Het leven voluit leven omvat alles.
Als ik dan zo’n week van fysiek ongemak heb en mijn hoofd daar soms wat van vindt, dan grap ik:

“Check, weer een ervaring in de pocket”
Ik vink dan weer een ervaring af op mijn zielen bucketlist in dit menselijke lichaam.

Ben je benieuwd wat jou er van weerhoudt om voluit te leven? Verken of een Kracht van Ik gesprek wat voor je is. Sterker nog ik neem al het risico op me. Was het gesprek niet wat je er van gehoopt had, dan ontvang je jouw financiele bijdrage weer terug.

Schitterende groet

Ditta