Selecteer een pagina

Acquarius tijdperk

door

Leven vanuit je hart

We leven al een tijdje in het Acquarius tijdperk. Wat dat dan is? Praktisch gezien vanuit de astrologie zijn er tijdperken waarin we leven. Deze zijn overeenkomstig de dierenriem tekens. Een tijdperk duurt zo’n 2150 jaar.

De overgang  naar dit nieuwe tijdperk diende zich al vorige eeuw aan. Zo ervaar je zelf in je leven vaak ook dat er al voortekenen zijn voor je in iets nieuws bent beland.

Na de wederopbouw, die tot stand kwam na de oorlogen, kwam het Hippie tijdperk. Dit was de voorloper van het Acquarius tijdperk. Daar ging het al over liefde. Leven vanuit je hart. Die tijd is ook weer voorbij gegaan. We hebben er aan mogen proeven. 

Mindfulness deed zijn intrede in deze westerse wereld. Mediteren. Allerlei dingen kwamen in de jaren 70-80 onze kant op.

Wanneer nu precies het Acquarius tijdperk zijn intrede deed, daar zijn meerdere lezingen over. Ik zelf bezie het vanuit de Maya kalender. Daar is 2012 een markering van deze nieuwe tijd. 

 

Van hoofd naar hart

Leuk die info en wat houd het nu in voor mij in, vraag jij je wellicht af?
In algemene zin zie je dat het veel voor de mensheid betekent. We zijn prille schreden aan het zetten op het pad van zelfliefde. Waar ratio letterlijk een figuurlijk een hoofdrol had en bij velen nog heeft,  zien we nu dat veel niet meer past. We ervaren dat vele systemen niet meer houdbaar zijn. Economisch, financieel, het schoolsysteem, de zorg. Noem maar op. De natuur piept en kraakt aan alle kanten.Veel meer mensen krijgen burnout en veel kinderen vallen uit het schoolsysteem. Wachtlijsten en kosten in de zorg lopen maar op.

Veel mensen voelen dat het anders mag. Waar je vorige eeuwen geen ruimte had om je wensen en verlangens de volle ruimte te geven, en je als egoistisch werd betiteld als je dat wel deed, is nu er volop welvaart en ruimte voor jouw dromen.

Nu naar jou. Jij bent altijd al anders geweest. Je was of een bolleboos. Of juist iemand die heel gevoelig was. Of misschien wel beiden. Je hebt de nodige moeilijke routes genomen. Nu terugkijkend zeg je, ja dat was normaal.

Voor jou wel ja. Voor velen anderen niet. Daar waar ik mijn gymnasium haalde. Ok slecht  met een zes gemiddeld had een ander dat niet gedaan omdat haar moeder ziek was. Ik haalde mijn diploma, zorgde voor mijn moeder, was actief in de paardenwereld, bracht kranten rond.  Paste op.  Voor mij was dat normaal.
Ik had echter niet veel vrienden. Ik ging er niet echt veel op uit. Pas tijdens mijn studentijd leerde ik leuke dingen doen voor mijzelf. Los van thuis.

 

Voorbereid op jouw rol

 

Mijn leven heeft mij voorbereid op mijn rol die ik te vervullen heb. Daar waar ik tegen dingen opliep heb ik mijn weggevonden. Vaak ondersteund door een coach of een psycholoog. Nu op mijn beurt vervul ik een rol voor anderen. De lessen op het pad van je leven, die mag je nu gaan doorgeven! Dat is wat ik voor mezelf zie en voor veel van de mensen die ik op een Caring en Daring manier coach, zie.

 

We maken een verschuiving mee. We gaan van het hoofd naar het hart. Ons ego echter vind dat lastig. We leven volgens zoveel oude concepten die uit het vorige tijdperk komen. Die nu niet meer werken. Daar lopen vele mensen nu in vast. Jij bent op dat pad een voorloper. Jij loopt nu ook vast op bepaalde momenten. Je hoofd, je ratio, je ego, die speelt neemt daar de leiding. Hoe mee je eerste je Krachtige IK de ruimte kunt geven. Vanuit je hart je keuzes kunt maken. Het ego deel kunt zien voor wat het doet, en dat die rol van je beschermen niet meer zo vervult hoeft te worden, kunt je vervolgens een rol vervullen naar anderen toe.

 

Daar waar je al wel je hart voelt, en je verlangen boekdelen spreekt, is het nu de uitdaging voor jou om dat de ruimte te geven. Jouw IK is heel Krachtig, het is tijd om te schitteren in alle grootsheid.

 

IK staat hierbij voor het Individue dat Kristaliseert hier op aarde.
Jouw KRACHT is wat de ruimte wil vinden vanuit je hart.

 

Wil je eens met mij sparren hierover?
Maak een sparafspraak van 30-45 minuten met mij

Schitterende groet,
Ditta