Selecteer een pagina

Andere richting: Wat niet meer werkt

door 22 jan 21

 Wat niet meer voor mij werkt

 

WAT NIET MEER VOOR MIJ WERKT
Wat voor mij niet meer werkt is het onpersoonlijke van berichten. Niet die reclame boodschappen. Die bedoel ik niet.Die zie ik vaak niet eens meer. Of daar scroll je zo overheen. Nee de ogenschijnlijke persoonlijke boodschappen die je in je in je messenger omgeving krijgt.

BLIJKBAAR BULK
Ik kreeg van de week een bericht in mijn messenger inbox van LinkedIn. Ik vroeg de zender of ze mij deze niet meer wilt sturen. Omdat het zo in het bulk mail concept nu niet meer voor me werkt. Ze schreef dat ze dat niet kan omdat het in een keer wordt verstuurd. Dat verbaast me. Ik heb er niet voor gekozen om deze info te ontvangen wat bij email marketing natuurlijk wel kan. Plus ik kan me bij email funnels afmelden. Wat hier dus niet mogelijk blijkt.

Ik snap dat het fijn is om mensen jouw diensten onder de aandacht te brengen. Een weg vinden die bij je past is natuurlijk ook prima. Je zult het niet in een keer goed krijgen. Dat hoort erbij.

Ik moet in dit soort situaties denken aan de jongeman bij de supermarkt bij de ingang staat. Je kent ze vast wel. Die mensen hebben een opdracht meegekregen. Dat snap ik. De een kijkt en laat je naar binnen gaan. De ander niet. Die wurmt zich er tussen en probeert een flyer in je handen te duwen.

Die jongeman die eerst je aankijkt en besluit dat dit aanbod niet voor jou is of hoe dan ook, bewust besluit me te laten gaan, krijgt mijn waardering. Het kan dan zijn dat als ik de winkel uitkom ik hem weer zie. Juist dat tweede oogcontact kan dat verschil maken waar die andere jongen zich er tussen wurmt en mensen eerder van zich afschrikt. Kan dat tweede oogcontact juist tot meer leiden.

ZELF OOK SCHULDIG
Ik heb in mijn werk als zelfstandige alles ook gedaan. Dus I am quilty as charged. Daarom kan ik nu ook wel opmerken wat voor mij en vele van mijn klanten en connecties ook niet meer werkt.

Als ik kijk hoe ik bij professionals kom dan is dat op basis van het persoonlijke karakter. Omdat ik de persoon zelf heb leren kennen. Of omdat een ander deze persoon warm had aanbevolen. Daar zit dan geen enkel messaging systeem tussen. Whatsapp daargelaten. Dat is puur persoonlijk.

Ik zeg niet dat je niet met je diensten de boer op moet gaan. Ik zeg dat de vorm die je kiest wel bepalend is. Als je diep voelt. Wat voelt dan echt en wat voelt dan goed? Waar volg je de meute. Kies je er voor het zo te doen omdat iedereen het zo doet? Of kun je juist, net als vele van mijn klanten je Eigen Wijze weg kiezen.
Ok dat is niet altijd makkelijk. Het is wel de moeite waard!

 

WAT WEL WERKT VOOR MIJ
Voor mij werkt het om persoonlijk te zijn, om meer het diepere contact te creëeren. Ook omdat ik juist bij mensen de diepste steen waarom ze niet verder komen boven haal. Dat is pittig werk. Dat moet iemand wel aan durven gaan. Dat vraagt om een goede stevige onderling vertrouwen. Zomaar wat in je mik schuiven, dat kan dan niet. Iemand kent mij al een tijdje en neemt dan pas contact met mij op. Of inderdaad iemand komt bij mij omdat hij of zij warm aanbevolen komt.

AANTALLEN OF VERDIEPING?
Het gaat niet om likes wat mij betreft. Bij  het uitreiken en echte connectie gaat het om de authentieke interactie. Het gaat niet om kwantitatief, zoveel mogelijk mensen te bereiken. Het gaat om kwaliteit en dus misschien slechts één persoon langer spreken. Of een persoon per week of per dag benaderen. Vanuit je hart, vanuit diepe interesse.

Het proces dat er onderliggend onder zit, heet verkopen. Voor mij is dat echt niet waar ik mee bezig ben. Wat mij altijd boeit, is de relatie opbouwen. Te ontdekken wie iemand is. Wat hem boeit. Wat hij of zij wil realiseren. Die glinstering in de ogen te zien. Ook samen te durven ontdekken waarom die droom nog niet in deze wereld volledig staat. Het gaat mij om samen een fundament te creëren. Ook om radicale eerlijkheid. Het gaat over je puur verbinden met de ander. En dan ook echt.

Deze tijd voelen mensen aan, of ze dat nu weten of niet, dat iets wel of niet vanuit warmte en rijkdom en ik heb niks van je nodig komt. Of ze voelen aan dat het onderliggende initiatief vanuit schaarste, en ik heb nog rekeningen te betalen, dus wordt alsjeblieft mijn klant komt. Als iemand iets van je nodig heeft, dan is dat geen fijn begin.

WAT PAST JOU ECHT?
Voel hoe je intuïtie, je lichaam je daarin kan raden. Er is altijd in je lijf feedback. Is het slim om zomaar iedereen die spreekwoordelijke flyer onder de neus te schuiven? Of is dat eerste en eventuele tweede oogcontact een fijnere basis?
#krachtvanik #schitteringrootsheid #ondernemendevrouwen

#krachtvanik #projectIk #schitteringrootsheid #leven #coachkrijgtklanten

Nieuwsgierig geworden naar echt persoonlijke vorm van connectie?
Plan een gratis sessie met mij in.

#krachtvanik
06-22779116

“Our souls already know each other, it’s our bodies that are new ” – Karen Ross