Selecteer een pagina

Spirituele Oneigenlijke Contracten

door 27 jul 21

Contractuele afspraken

Soms maak je in je leven een keuze en spreek je wat uit en zonder dat je er erg in hebt is het als een contract, een spiritueel contract wel te verstaan.
Ik heb meerdere van deze uitspraken gedaan.

Ik zal een voorbeeld geven. Het was vroeg inde ochtend op 1 mei 1995, de zon was net op. Ik was bij mijn ouders thuis. Ik was daar in plaats van dat ik opstond om naar mijn eerste dag van mijn scriptieperiode te gaan. Mijn moeder was een week eerder naar huis ontslagen. We wisten dat het de laatste fase van haar leven was. Ik was speciaal voor die periode, die week, naar huis gekomen.

Ik was wakker gemaakt door de thuiszorg. Ze vermoedde dat het nu echt aflopende zaak was. Ik had mijn broer en zus gebeld en ging rond 6 uur aan haar bed zitten. Ze lag op haar bed in de woonkamer op sterven. Ze had duidelijk moeite om te gaan. Begrijpelijk, want ze was pas 52 en zie hield zo van het leven en ze wilde nog zoveel met ons meemaken. Ze maakte zich ook zorgen om ons.

Ik zat zogezegd naast haar en hield haar hand vast. Ik zag haar worsteling. Ik weet nog heel goed dat ik letterlijk tegen haar zei: “Mam je kunt gaan, het is ok zo, ik zorg wel voor iedereen”.

Met dat laatste zinnetje deed ik een toezegging die je als spiritueel contract kunt zien. Wat ik nu weet is dat het ook een eenzijdig contract was. Want mijn vader, mijn broer en mijn zus, die wisten daar natuurlijk niks van. Toch ‘sla’ je daarmee een energetisch lijntje, onbewust, ook naar hen.

Het mooie was dat mijn moeder daarna kon gaan. Ze kon toen in vrede heen gaan, zoals we dat zeggen. Ik als zorgzame dochter vond dat een mooi moment. Niet beseffende wat deze uitspraak te weeg zou brengen.

Ik was toen 24 en jaren later werd ik bekend met dit fenomeen van het oneigenlijke of eenzijdige ‘contract’.Zo’n afspraak neemt ruimte in. Zoals het heel gewoon is dat een moeder en kind verbonden zijn met elkaar, een verbinding die met de puberteit weer losser komt te staan, zodat het kind als volwassenen het leven in kan gaan. Zo’n eenzijdig contract is feitelijk niet de bedoeling. Dat doet wat met jezelf én onbewust ook met de ander.

Een tijdje terug wilde mijn broer niets meer van mij weten.
Ik was daar zo verdrietig over. Het liet mij niet los.
Ik kon het niet plaatsen, tót ik me deze uitspraak en het commitment naar mijn moeder toe weer herinnerde.

Ik ben aan de slag gegaan om die oneigenlijke verbintenissen los te maken. Ik ben me gaan schonen van dat wat eenzijdige afspraken betrof.
Sindsdien word ik me meer en meer bewust van afspraken/ uitspraken die ik heb gedaan. Ook rondom de vriendschap waar ik laatst over schreef. Samen spraken we af dat we tot in lengte van dagen deze vriendschap zouden voeden. Tot we het niet meer deden, wat zo was gegroeid door de tijd heen. De afspraak zat er echter nog wel tussen. Ik kon niet anders dan hier met haar over te spreken. Hoe verdrietig het ook was, het was wel helend.

Energetische ben ik onbewust vele verbintenissen aangegaan. Je kunt je voorstellen hoe dat in dit leven je kan inperken. Hoe je letterlijk vol raakt. Hoe al die energetisch lijntjes een beslag om mij hebben gelegd. Hoe het als een rem op mijn leven zijn werking had.

En misschien resoneert dit wel in jouw leven. Ervaar je ook op sommige dingen een onverklaarbare rem. Of misschien wel een algehele rem op alles wat je bedenkt en niet goed meer voor elkaar krijgt.

Ga dan eens terug, en bedenk in situaties waar het niet lekker loopt. Of waar je vaak aan moet denken, ligt daar misschien een oneigenlijk contract aan ten grondslag?

In deze tijd, de Kracht van Ik, tijd mogen we ons zelf daarvan zuiveren. Het is tijd om het ongemakkelijk onder ogen te zien.

Mocht je daar ondersteuning bij willen? Feel free om contact met mij op te nemen. Vrijblijvend. Zonder contract 😉
Schitterende groet,
DittaSchitterende groet

Ditta

#krachtvanik #zielencontracten #zelfliefde #helen #persoonlijkeontwikkeling #vrijheid #rust #ruimte #spiritueel

Misschien ervaar je ook dat je veel aan het zoeken bent. Maar ja hoe draai je dat om? Dan is het fijn om eens even te klankborden met iemand over de diepe ervaringen waarvan je liever niet wil dat de ander er van weet. Terwijl daarin mogelijk je kracht ligt opgesloten.

Herken je dat? Ik nodig je dan van harte uit om uit te reiken. Dat is gratis. Ik ben blij dat ik dergelijke mensen om mij heen had en heb waarbij ik dat kan doen.
Voel je niet schuldig en plan een gratis moment met mij in.

Ditta

#krachtvanik
06-22779116

““I hereby break all contracts I made unconsciously & consciously before I knew the depth of my own Spirit; the silent ones, the ones I inherited, passed down & accepted as my own from generation to generation.”