Selecteer een pagina

Relax-Release-Reset

Contact met verborgen kwaliteiten

 

Je lichaam doet het werk

dankzij een zachte lichaamsgerichte aanraking
&
bewustzijn op verborgen trauma

Alle wijsheid zit al in je

Het lichaam bezit een grote wijsheid. Emoties die je vroeger niet kon of wilde voelen, omvatten talenten en kwaliteiten die er niet konden zijn. Mogelijkerwijs heb je in je kinderjaren ervaren dat je ouders en de mensen om je heen geen boodschap hadden aan deze kwaliteiten. Denk  bijvoorbeeld aan een talent als sensitiviteit, onbevangenheid, uitgesprokenheid. Deze mooie talenten zijn in je lichaam opgeslagen.

Ben je bereid te onderzoeken wat jouw lichaam nog voor je in petto  heeft? Welke mooie cadeautjes er voor het oprapen liggen?
Ervaar je weerstand en/of moeite in sommige gebieden van je leven, of het nu lichamelijk is, mentaal of emotioneel, Je lichaam is maaar al te bereid de onderliggende emoties en bijbehorende talenten en kwaliteiten vrij te zetten door zachte en liefdevolle aanraking.

Hoe werkt een Rust & Release behandeling?

Voor je bij mij komt bereid ik me uitgebreid voor. Ik maak de ruimte schoon en kies speciale etherische oliën en edelstenen uit. Ik mediteer om mezelf open te stellen en neutraal te maken. Mijn doel is dat ik er volledig kan zijn voor jou.  Mijn aanwezigheid in het contact is het meest zuiver als ik neutraal ben. In deze voorbereiding cre:eer ik voor onze  tijd die we samen doorbrengen een ‘Sacred space”.

Ik voel zoveel vertrouwen bij jou, dat ik me daar heel gemakkelijk aan overgeef. – Babette

Als je er bent krijg je een kopje thee of water. We beginnen met een kennismaking. Hoe is het vandaag met je?
Zijn er al signalen die je lichaam aangeeft? Zijn er thema’s die in je leven je aandacht vragen?

Na deze afstemming nodig ik je uit op de behandeltafel te gaan liggen. De kennismaking vervolgt in een eerste aanraking bij de voeten of schouders, voorbij de mind, het bewuste mentale van ons als mens. Vanuit een diepe ontspanning in mij maak ik contact met wie je in het diepste wezen bent. 

Ik vertel wat ik ga doen, voor ik het ga doen. Waar verborgen trauma aan de orde kan zijn, wil ik het lichaam niet aan het schrikken brengen. Na die afstemming met jou verplaats ik mijn handen. In elke aanraking is er de uitnodiging voor het lichaam te ontspannen. Voor de een resulteert dat in een diepe rust. Bij anderen worden herinneringen aangeraakt. Samen staan we daar bij stil. Met mijn heldere waarneming stemt ik met jouw ziel. Dat kan tot een vraag leiden, of een beeld naar boven brengen welke jij met mij wil delen, of welke ik zie en ik met jou mag delen. Elke volgende stap of dat nu het weghalen van mijn handen, het neerleggen op een andere plek, of een vraag of beeld is dat ik mag delen, stem ik met je af.

Ditta heeft me heel zacht behandeld, en gebruikte haar intuïtie om te voelen wat nodig was. Er was goede communicatie tussen ons. Ik was verbaasd hoeveel er met zoveel zachtheid juist los komt. Hier was veel ruimte voor, Ditta’s begeleiding zorgde voor veel verdieping en vertrouwen. Ik kon mij overgeven. Heerlijk en verrijkend.” Laura

Ik ben gecertificeerde in begeleiding van mensen waar verborgen trauma een rol kan spelen. Daarnaast ervaar ik de uitspraak van Ram Dass als basis. We Bij diepere thema’s in het leven, die je eerder niet kon voelen, is vertragen en afstemmen de basis van mijn sessies. In de aanraking met deze diepere thema’s ontstaat er ruimte voor jouw verborgen talenten.

Kom je voor een … sessie, wat is vooraf handig om te weten?

De lichaamswijsheid sessie kun je jouw kleren aanhouden. Trek makkelijk zittende kleding aan. Ik zorg vor een dekentje voor het geval je het koud krijgt. Warme sokken kunnen fijn zijn. Neem ze gerust mee.

Vooraf krijg je lekker een glaasje water of thee. Met elke lichaamsgerichte sessies is het belangrijk goed voor jezelf te zorgen. Dat doe je door bijvoorbeeld ruimte vrij te houden na de afspraak, genoeg water te drinken. Misschien zelfs wel een detoxthee te drinken

Ik heb een groot bewustzijn op onderliggende voor de persoon vaak onbewust trauma. Het houd je vast en houd je tegen. Te snel gaan kan voor je hele lichaam en systeem niet fijn zijn.  Vertragen en afstemmen is daarom de basis van mijn sessies met jou.

Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us. We ask ourselves, Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous? Actually, who are you not to be? You are a child of God.

Your playing small does not serve the world.

There is nothing enlightened about shrinking so that other people won’t feel insecure around you. We are all meant to shine, as children do. We were born to make manifest the glory of God that is within us. It’s not just in some of us; it’s in everyone. And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.

Marian Williamson of Nelson Mandela

“Met haar vermogen om in mijn antwoorden tussen de regels door te luisteren en daarbij respectvol te blijven naar mij als persoon, wist Ditta mij nieuwe en meer passende inzichten te geven”

Lilian van Avesaath

Waarom Ditta?

Onvoorwaardelijk

In onvoorwaardelijke aanwezigheid geeft Ditta ruimte aan wat zich aandient

Nieuwsgierig

Verbonden met wat nog niet gezien is, ontdek je met Ditta de schoonheid in elke ervaring.

Aandacht

Echte aandacht overstijgt jouw denken.  Als het hart mag leiden wordt het denken wat volgt functioneel

 

 

Al mijn hele leven ben ik nieuwsgierig. Naar wie ik ben en wie ik mag zijn. Dit bracht me op een mijn zoektocht naar hoe het leven werkt. Steeds weer op zoek naar het volgende puzzelstukje.

Ik voel keer op keer dat ik dat ook mag delen. Het start bij mijzelf en is er vervolgens ook voor anderen. Ik heb een oog  voor mensen. Oog voor het contrast van ervaringen en dat elke ervaring rijkdom in zich heeft: Mensen die verpieteren, mensen die succesvol worden. In de verhalen zie ik de keerzijde en de schoonheid die in ieder aanwezig is.

Mijn pad is het pad waarin mijn ziel steeds meer in dit individu kristaliseert. Het werd concreet toen ik besefte dat ik in de reflectie van mijn ervaringen buiten mezelf bezig was met alles te willen verbeteren, veranderen, optimaliseren. Met dit besef kon het zoeken, het bewegen buiten mijzelf stoppen. Toen ontstond ruimte. Voor het echte ontvangen.

Het doorzien van de universele wetten plus het omarmen van mijn rol daarbinnen brengt me ruimte en rust én beweging die anders is dan we ooit dachten hoe het moest zijn.

Het brengt me het besef dat Schitteren ieders opdracht is en dat we in een verandering van tijdperk een rol te vervullen hebben!

Testimonials

“Ditta je liet me heel helder ontdekken dat ik mijn eigen weg te volgen heb.” – Karin

“Ik stond in de twijfelstand. In ons gesprek voelde ik dat ik de weg tot zelfstandige kon bewandelen.”
– Ginny

“Jouw concrete handvatten, metaforen en beelden zijn zo verhelderend!” – Odette