Over Ditta

Vrouw, Moeder, Dochter, Echtgenote, Levensgenieter

 

Ik ben beoefenaar van het leven …
Ik ben nieuwsgierig  naar het leven…

Bezig met voluit leven!
en dat te delen!

Ik ben Ditta.

Voor buitengewone mensen die zichzelf en hun omgeving willen transformeren
Voor die mensen die voluit willen leven en daarmee een baken en positieve invloed willen zijn voor de mensen om hun heen

Het eerste ontdekken van de universele waarheid

Mijn ontdekken van wie ik ben en vooral ook de wereld willen snappen, begon al toen ik hier als baby kwam. Dat besef kwam later, in een uitgebreid coachtraject waar ik in was gestapt.

De eerste universele waarheid voelde ik vooral intuïtief aan. Ik was die observerende meelevende tiener. Verbaasd over wat ik zag. Het waren die indrukken uit het leven. Ik zag en voelde de dieptepunten en hoogtepunten. Het activeerde bij mij een zoektocht.

Wat maakt dat mijn moeder kanker kreeg? Wat maakt dat ze daar ook 2 keer van herstelde. Ik was 14 en in de tien op volgende jaren wilde ik het leven snappen. Haar verdriet en haar vrolijkheid zag ik daarin een rol spelen. Intuitief wist ik dat levensenergie daarin een rol speelt. Onder woorden brengen kon ik toen nog niet.

Zijn als basis ontdekken

Twee studies brachten me bij een groot bedrijf: KPN. Ook daar kon ik volop leren. Ook daar viel de betrouwbaar, brave ietwat serieuze Ditta veel op.

Dat continue thema is bleek al uit de twee studies. Ook wilde ik leren waarom iets lukt en waarom niet.

Wat maakt dat de een wel promotie maakt en de ander (ik in deze) niet? Terwijl ik oh zo voelde dat die potentie in mij zit én gezien mag worden. Ik wilde zó graag die erkenning.

De altijd nieuwsgierige Ditta kreeg dé les van wie ik mag en vooral kán zijn, met de nadruk op Zijn. Want als je iets wilt worden, hebben of krijgen, word je een ander persoon. Ik schrijf het nog een keer op. Als je iets wilt worden, hebben of krijgen, dan word je een ander persoon. Dat werd me duidelijk in de 3 trajecten die ik bij Tony Robbins, met eigen geld betaald, volgde. De les “Van wie mag ik Zijn” omvatte vele antwoorden. Dat jaar kreeg ik die promotie. Zijn is zo’n essentiële basis.

Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us. We ask ourselves, Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous? Actually, who are you not to be? You are a child of God. Your playing small does not serve the world. There is nothing enlightened about shrinking so that other people won’t feel insecure around you. We are all meant to shine, as children do. We were born to make manifest the glory of God that is within us. It’s not just in some of us; it’s in everyone. And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.

Marian Williamson of Nelson Mandela

Tweeling als spiegel

Ik werd thuis als eerste van een tweeling geboren. Ook dit tweelingschap is voor mij een grote spiegel van de lessen van het universum. In die tijd, zonder echo’s, was de komst van nog een kind een grote verrassing. Dat ging niet zonder slag of stoot. Mijn tweelingzus lag letterlijk dwars met als effect dat zij maar liefst 1 uur en 7 minuten later ter wereld kwam dan ik, in een ander plaats, in het ziekenhuis.

Dat moment blijkt alles bepalend te zijn. Sinds ik de kern van dat levensmoment in een coachgesprek doorgrondde vielen veel kwartjes op zijn plaats. Er was even géén prioriteit voor mij. Er was geen warm bad waarin ik ontvangen kon worden. De aandacht ging die eerste uren naar het tweede kind, mijn zus.

In vele momenten later in mijn leven zie ik dat dat heeft geleid tot keuzes. Keuzes om het zelf en vooral alleen te doen. Keuzes om er voor de ander te zijn. Keuzes van eigenwijs zijn, het beter weten en ook nog eens beter kunnen. Ook keuzes om alles te willen vasthouden. Te willen sturen en naar mijn hand te willen zetten. Hoe verstikkend dat kan zijn.

Mijn jongste, mijn zoon, ook een van een tweeling verloor helaas zijn broertje en wij onze tweede zoon, in de 17e week in de buik. Ik zie nu hoe het ‘lone twin’ deel net zo goed mijn ervaring is. Met dat geluk dat ik wel een zus heb en hij geen tweelingbroer meer heeft. Het gevoel van eenzaam en alleen zijn is herkenbaar. Het heeft me aangezet tot altijd doorgaan. Al mijn ervaringen heb ik doorstaan en ik zie dat het mij steeds tot het volgende niveau van leren bracht. Nu omarm ik die innerlijke drive. Nu ben ik die coach die aandacht en warmte voor de medemens zo van nature in zich heeft. Dat is gekomen uit mijn levenspad. Dat zijn keuzes die ik onbewust maakte.

Wetten der natuur

Nu vormen mijn afslagen op dat levenspad allerlei facetten van een mooie diamant. Dat patroon wat in die in mij zat moest en zou er uitkomen. Net als dat een appelzaadje geen eik kan worden. Het leven willen snappen brengt me het besef dat er meer tussen hemel en aarde is. Dat voelde ik al vroeg. De Celestijnse Belofte, het boek uit 1993 bevestigde dat. Dat ik daarmee dingen anders doe en soms die vreemde eend ben is nu een geschenk. Ik weet dat dit pad nodig was en me heeft gevormd tot de mens en coach Ditta die ik nu ben.

 

Toen was ik ineens 47. Ik had alles op de rit staan. Alle cyclische bewegingen die ik eerder los van elkaar had gezien waren samenkomen. Toch ging ik door opnieuw door een valluik.
Het leven staat tenslotte niet stil. Ik had nog een spade dieper te doorleven. Ik wist dat ik mijn levensenergie onvoldoende de ruimte durfde te laten. Want wat als dat licht volledig schijnt hé. Dit besef bracht nog meer Ditta aan het licht. Dit besef bracht me in peace met mijn vaak strijdende alles willen controlerende ego. Dit zo te mogen voelen is prachtig. Het maakt me nederig het leven nu echt te zien voor wat het is.

neem contact op

Mijn Missie

Schitteren in grootsheid is de opdracht. Van mij én mijn klanten. Ik omarm nu die wetten van de natuur.

Elk zaadje heeft in zich een mooie ontwikkeling opgesloten liggen. Met dit nieuwe zien is er geen strijd meer. De onmetelijke wijsheid die verscholen ligt in de natuur, in dat zaadje, in mensen zoals jij en ik, dat geeft mij een gevoel van thuis komen. Het activeert mijn levens energie. Het maakt een herdefiniëren mogelijk. Jouw bewustzijn en jouw bewuste keuzes geven je die ruimte, rust en vrijheid. Dat maakt dat je anders kunt kijken naar wat marketing is en wat het leiden van projecten en het leiden van organisaties is. Het is een herdefiniëring van het leven, vanuit jouw perspectief.

Het voelt als mijn opdracht, mijn missie om die mensen die veel op hun pad hebben gekregen, te laten zien dat dat niet voor niets is geweest. Als je jouw levenscode ziet. Zie je dat jouw leven een middel is, een antwoord op een duidelijke vraag. Jouw essentie schittert daarin door. Jouw verhaal mag naar buiten. Integreer jouw unieke thema’s in je werk. Jij mag die dominosteentjes van jouw leven én van anderen omgooien.

Als je de strijd opgeeft en ziet wat de rol van je ego en je essentie is dan komt alles samen en ben je een baken én vooral die positieve beïnvloeder die je altijd al wilde zijn voor mensen om je heen.

“Wij zijn zo blij met jouw steun en betrokkenheid! Echte aandacht; telkens weer ‘n inspirerende verrassing door jou, heel bijzonder hoe je keer op keer de onderste steen boven krijgt. Je helpt mij keer op keer prachtige inzichten aan mijzelf te ont-dekken. Hoe veel ik al zelf heb gedaan, je brengt me keer op keer pareltjes waar ik niet aan-dacht”

– Bea –

Testimonials

“Je begeleiding heeft me de helderheid en het vertrouwen gegeven dat ik de oude structuren en regels helemaal nu kan loslaten en mijn eigen unieke weg mag gaan.”

– Nicky Beentjes

“Het mooiste inzicht dat ik uit dit traject haal is: De vuurtoren: als ik ‘gewoon’ (er) ben dan komen mensen naar mij toe.”

-Judith van Zuylen

 

“Ik besloot bij Ditta te starten vanwege haar ongelofelijke combinatie tussen werken vanuit je hart, en van haar uit ook gaan tot op het bot, zodat ik niet weg kom met gedoe en gedonder 😉”

– Carola Millenaar