Over Ditta

Vrouw, Moeder, (Tweeling-)zus, Echtgenote, Ondernemer, Coach, Praktische Multipotential, Empatisch en Spirituele Levensgenieter

 

Ik ben beoefenaar van het leven …
Ik ben nieuwsgierig naar heel veel

Bezig met voluit leven!
en dat te delen!

Ik ben Ditta.

Voor buitengewone mensen die zichzelf en hun omgeving willen transformeren
Voor die mensen die voluit willen leven en daarmee een baken en positieve invloed willen zijn voor de mensen om hun heen

Wie je bent voor jezelf en voor de ander

Soms is het lastig vast te stellen en te omschrijven wie je bent voor jezelf laat staan voor de ander zeker als je vele interesses hebt, en van vele markten thuis bent

Na het VWO wist ik niet wat te doen, de omstandigheden van mijn zieke moeder maakte dat ik de opleiding tot Logopedie koos. Dat bracht me o.a. in Canada om daar 5 maanden stage te lopen. Alle andere mooie dingen vloeiden daaruit voort. De opleiding Fonetische Wetenschappen in Amsterdam. Een baan bij KPN research als onderzoeker. Het werk als product ontwikkelaar bij KPN, waar ik MobileEmail in de markt zette. Het overlijden van twee kinderen in twee opvolgende jaren, vrij laat in de zwangerschap, was nodig voor mij om een andere weg in te slaan.

 

Op het eerste oog leeg elke volgende stap onlogisch, tot ik ontdekte dat het helemaal niet onlogisch was. De vele puzzelstukjes op mijn pad zijn de facetten van een prachtige diamant die spreekwoordelijk in mij huist Elke facet biedt een andere invalshoek op mij en op wat ik kan betekenen voor anderen.

Dat maakt dat ik een multipotential ben. Ik ben van vele markten thuis. Inventief. Aandachtig. Warm, Betrokken, Nieuwsgierig, Onvoorwaardelijk. Elke uitdaging is er een die ik graag aan ga.

Wat ik voor anderen ben in 2 minuten

Ik ben zus, moeder, vrouw, vriendin, hondstrouw, betrokken, luisterend oor, met een warm hart.
Ik was product ontwikkelaar, project manager, programma manager in de corporate wereld.
Ik werd Best Year Yet Coach voor teams en leidde trajecten van een jaar of half jaar zowel in het bedrijfsleven als in de zorg.

Mijn klanten waarderen dat ik altijd kijk wat er ónder de waterspiegel leeft en of dat matcht met wat je boven de waterspiegel laat zien & doet. Daarin ben ik wel van pleasing naar serving overgestapt. Want pleasen…. daar help ik niemand mee.

Ik heb naast en ná mijn HBO opleiding Logopedie en WO Fonetische wetenschappen, mijn EHBO diploma gehaald, NIMA A, NIMA B gehaals. De Leadership Academy succesvol afgerond bij Tony Robbins én coachen op competenties bij School voor Coaching.

Bij Winst.nl leerde ik over Online Marketing en bij Andy Harrington volgde ik een jaar lang zijn Sprekers Academy. Parallel daarin ging mijn interesse uit naar Alfa training om meer op Alfa brainwave-niveau jezelf ruimte en rust te geven én je dromen tot realiteit te brengen. Al 6 jaar ben ik actief bij Mastering Alchemy om samen met andere mensen de energie voor jezelf en de wereld naar de 5e dimensie te brengen. O ja ook deed ik Reiki 1 en 2.

Het intuitieve, empatische kreeg meer ruimte in het spirituele.  Die wereld van het hoofd en de wereld van het hart heb ik lang gescheiden gehouden. Nu is het soms op de achtergrond ondersteunend en waar nodig op de voorgrond zet ik het in.  In de mix kijk ik altijd naar twee peilers. Welke energie heb je en wat zend je bewust dan wel onbewust uit, en wat weet je praktisch tot uitvoer te brengen. Hoe maak je dat wat je wilt concreet en zichtbaar!
Hoe kun je als die vuurtoren staan stralen én er zijn voor de mensen die je nodig hebben.

Je imprints die bij je geboorte ontstaan en een test als Driving Forces en het DISC profiel, waar ik in gecertificeerd ben, brengen wat je in drijft en hóe je dat laat zien, mooi in kaart. De Kracht van Ik sessies die hier over gaan zijn eye openers en geven een verdiepend inzicht in wat jij hier doet.

Voor de een ben ik dan ook de business coach en soms de chearleader om je aan te moedigen. Voor de ander ben ik de persoonlijke ontwikkelingscoach, en help ik eerst rust te brengen in je leven zodat er ruimte ontstaat om jouw dromen concreet te maken. Ik ga op een diepere laag aan de slag om dat de oppervlakkige laag je niet verder brengt. Voor iederen ben ik de Schitter in Grootsheid coach. Ik ga met jou opzoek hoe dat zaadje in jou kan ontkiemen.

Ik werk vooral met empatisch professionals, hoog gevoelig, dienstbaar. Mensen die vaak iets té hebben. Dat kan té weinig ruimte in nemend voor zich zelf, té enthousiast en daardoor té veel zijn voor anderen. Té zorgzaam. De onderliggende toon is dat ze vroeger en dat vertaalt ook naar nu onvoldoende gezien en gehoord werden. Dit zijn vaak  zelfstandigen, coaches, mensen uit het onderwijs of de zorg. Net als ik destijds ook die mensen uit het bedrijfsleven die vanuit het hart iets voor elkaar willen krijgen.  Veel van mijn klanten blijken een Verloren Tweeling te hebben. Het mooie is dat er herkenning is op een eigen facet uit de diamant die in mij en in de ander aanwezig is.

Als logopedist leerde ik over de ontwikkeling van het kind, het zenuwstelsel, psychologie. Ook hoe belangrijk een goede anamnese is. Nu brengt deze kennis samen met een verdiepende cursus van Irene Lyon en de training  The Power of the Embodied Transformatie bij Coaches Rising mij aanvullende puzzelstukje voor die mensen die door een vaak onbewuste Freeze stand, niet hun dromen weten waar te maken. Je impliciete herinneringen die ergens traumatisch waren hebben hiervoor de basis gelegd. Je kunt daar met je ratio niet tegenop.

Een ding wat de kern is wat mij en mijn klanten bindt, is de innerlijke drive iets moois van deze wereld te maken. Iets moois in deze wereld te brengen. Dat begint bij aandacht en zorg voor jezelf  en dan dat wat jouw passie is te delen met anderen.  Wat we gemeen hebben is dat er iets in ons als kiem aanwezig is dat veel groter zijn weg mag vinden. Schitteren in Grootsheid dat is mijn opdracht én die van jou. Hoe ik dat ontdekte, daar over kun je als je wilt hieronder meer lezen.

Het eerste ontdekken van de universele waarheid

Mijn ontdekken van wie ik ben en vooral ook de wereld willen snappen, begon al toen ik hier als baby kwam. Dat besef kwam later, in een uitgebreid coachtraject waar ik in was gestapt.

De eerste universele waarheid voelde ik vooral intuïtief aan. Ik was die observerende meelevende tiener. Verbaasd over wat ik zag. Het waren die indrukken uit het leven. Ik zag en voelde de dieptepunten en hoogtepunten. Het activeerde bij mij een zoektocht.

Wat maakt dat mijn moeder kanker kreeg? Wat maakt dat ze daar ook 2 keer van herstelde. Ik was 14 en in de tien op volgende jaren wilde ik het leven snappen. Haar verdriet en haar vrolijkheid zag ik daarin een rol spelen. Intuitief wist ik dat levensenergie daarin een rol speelt. Onder woorden brengen kon ik toen nog niet.

Zijn als basis ontdekken

Twee studies brachten me bij een groot bedrijf: KPN. Ook daar kon ik volop leren. Ook daar viel de betrouwbaar, brave ietwat serieuze Ditta veel op.

Dat dit leren en nieuwsgierig zijn een continu terugkerend thema is bleek al uit mijn twee studies. Hoe dan ook wilde ik leren waarom iets lukt en waarom niet.

Wat maakt dat de een wel promotie maakt en de ander (ik in deze) niet? Terwijl ik oh zo voelde dat die potentie in mij zit én gezien mag worden. Ik wilde zó graag die erkenning.

De altijd nieuwsgierige Ditta kreeg dé les van wie ik mag en vooral kán zijn, met de nadruk op Zijn. Want als je iets wilt worden, hebben of krijgen, word je een ander persoon. Ik schrijf het nog een keer op. Als je iets wilt worden, hebben of krijgen, dan word je een ander persoon. Dat werd me duidelijk in de 3 trajecten die ik bij Tony Robbins, met eigen geld betaald, volgde. De les “Van wie mag ik Zijn” omvatte vele antwoorden. Dat jaar kreeg ik die promotie. Zijn is zo’n essentiële basis.

Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us. We ask ourselves, Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous? Actually, who are you not to be? You are a child of God. Your playing small does not serve the world. There is nothing enlightened about shrinking so that other people won’t feel insecure around you. We are all meant to shine, as children do. We were born to make manifest the glory of God that is within us. It’s not just in some of us; it’s in everyone. And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.

Marian Williamson of Nelson Mandela

Tweeling als spiegel

Ik werd thuis als eerste van een tweeling (later bleek drieling) geboren. Ook dit tweelingschap is voor mij een grote spiegel van de lessen van het universum. In die tijd, zonder echo’s, was de komst van nog een kind een grote verrassing. Dat ging niet zonder slag of stoot. Mijn tweelingzus lag letterlijk dwars met als effect dat zij maar liefst 1 uur en 7 minuten later ter wereld kwam dan ik, in een ander plaats, in het ziekenhuis.

Dat moment blijkt alles bepalend te zijn. Sinds ik de kern van dat levensmoment in een coachgesprek doorgrondde vielen veel kwartjes op zijn plaats. Er was even géén prioriteit voor mij. Er was geen warm bad waarin ik ontvangen kon worden. De aandacht ging die eerste uren naar het tweede kind, mijn zus.

In vele momenten later in mijn leven zie ik dat dat heeft geleid tot keuzes. Keuzes om het zelf en vooral alleen te doen. Keuzes om er voor de ander te zijn. Keuzes van eigenwijs zijn, het beter weten en ook nog eens beter kunnen. Ook keuzes om alles te willen vasthouden. Te willen sturen en naar mijn hand te willen zetten. Hoe verstikkend dat kan zijn.

Mijn jongste, mijn zoon, ook een van een tweeling verloor helaas zijn broertje en wij onze tweede zoon, in de 17e week in de buik. Ik zie nu hoe het ‘lone twin’ deel net zo goed mijn ervaring is. Met dat geluk dat ik wel een zus heb en hij geen tweelingbroer meer heeft. Het gevoel van eenzaam en alleen zijn is herkenbaar. Dat dit thema een diepere oorsprong kende dan ik met mijn hoofd al wist, bleek toen helder werd dat ik een een eïige tweeling deel heb verloren in de buik van mijn moeder. Deze prille ervaringen hebben me aangezet tot altijd doorgaan. Al mijn ervaringen heb ik doorstaan en ik zie dat het mij steeds tot het volgende niveau van leren bracht. Nu omarm ik die innerlijke drive. Nu ben ik die coach die aandacht en warmte voor de medemens zo van nature in zich heeft. Dat is gekomen uit mijn levenspad. Dat zijn keuzes die ik onbewust maakte.

Wetten der natuur

Nu vormen mijn afslagen op dat levenspad allerlei facetten van een mooie diamant. Dat patroon wat in die in mij zat moest en zou er uitkomen. Net als dat een appelzaadje geen eik kan worden. Het leven willen snappen brengt me het besef dat er meer tussen hemel en aarde is. Dat voelde ik al vroeg. De Celestijnse Belofte, het boek uit 1993 bevestigde dat. Dat ik daarmee dingen anders doe en soms die vreemde eend ben is nu een geschenk. Ik weet dat dit pad nodig was en me heeft gevormd tot de mens en coach Ditta die ik nu ben.

 

Toen was ik ineens 47. Ik had alles op de rit staan. Alle cyclische bewegingen die ik eerder los van elkaar had gezien waren samenkomen. Toch ging ik door opnieuw door een valluik.
Het leven staat tenslotte niet stil. Ik had nog een spade dieper te doorleven. Ik wist dat ik mijn levensenergie onvoldoende de ruimte durfde te laten. Want wat als dat licht volledig schijnt hé. Dit besef bracht nog meer Ditta aan het licht. Dit besef bracht me in peace met mijn vaak strijdende alles willen controlerende ego. Dit zo te mogen voelen is prachtig. Het maakt me nederig het leven nu echt te zien voor wat het is.

neem contact op

Mijn Missie

Schitteren in grootsheid is de opdracht. Van mij én mijn klanten. Ik omarm nu die wetten van de natuur.

Elk zaadje heeft in zich een mooie ontwikkeling opgesloten liggen. Met dit nieuwe zien is er geen strijd meer. De onmetelijke wijsheid die verscholen ligt in de natuur, in dat zaadje, in mensen zoals jij en ik, dat geeft mij een gevoel van thuis komen. Het activeert mijn levens energie. Het maakt een herdefiniëren mogelijk. Jouw bewustzijn en jouw bewuste keuzes geven je die ruimte, rust en vrijheid. Dat maakt dat je anders kunt kijken naar wat marketing is en wat het leiden van projecten en het leiden van organisaties is. Het is een herdefiniëring van het leven, vanuit jouw perspectief.

Het voelt als mijn opdracht, mijn missie om die mensen die veel op hun pad hebben gekregen, te laten zien dat dat niet voor niets is geweest. Als je jouw levenscode ziet. Zie je dat jouw leven een middel is, een antwoord op een duidelijke vraag. Jouw essentie schittert daarin door. Jouw verhaal mag naar buiten. Integreer jouw unieke thema’s in je werk. Jij mag die dominosteentjes van jouw leven én van anderen omgooien.

Als je de strijd opgeeft en ziet wat de rol van je ego en je essentie is dan komt alles samen en ben je een baken én vooral die positieve beïnvloeder die je altijd al wilde zijn voor mensen om je heen.

“Wij zijn zo blij met jouw steun en betrokkenheid! Echte aandacht; telkens weer ‘n inspirerende verrassing door jou, heel bijzonder hoe je keer op keer de onderste steen boven krijgt. Je helpt mij keer op keer prachtige inzichten aan mijzelf te ont-dekken. Hoe veel ik al zelf heb gedaan, je brengt me keer op keer pareltjes waar ik niet aan-dacht”

– Bea –

Testimonials

“Je begeleiding heeft me de helderheid en het vertrouwen gegeven dat ik de oude structuren en regels helemaal nu kan loslaten en mijn eigen unieke weg mag gaan.”

– Nicky Beentjes

“Het mooiste inzicht dat ik uit dit traject haal is: De vuurtoren: als ik ‘gewoon’ (er) ben dan komen mensen naar mij toe.”

-Judith van Zuylen

 

“Ik besloot bij Ditta te starten vanwege haar ongelofelijke combinatie tussen werken vanuit je hart, en van haar uit ook gaan tot op het bot, zodat ik niet weg kom met gedoe en gedonder 😉”

– Carola Millenaar