Selecteer een pagina

Over Ditta

Ditta (v. 1970)
[vlgns. namenwoordenboek:
hoedster van het volk]

 

wat de meeste mensen niet van mij weten is dat ik altijd zoekende was naar mezelf. Toen ik eenmaal die innerlijke-ver-weg-gestopte-kracht ontdekte, durfde ik dat, uit schaamte en angst voor afwijzing niet te delen.
Als ik nu terugblik zie ik waar ik mezelf én ook anderen tekort heb gedaan.

Het is daarom mijn leven(swerk) om zelfbewuste professionals te herstellen wat in essentie al lang aanwezig is.   Zodat je alle oude ervaringen kunt helen, elke uitdaging aankunt en je de diepere laag van wat jouw levenswerkt is, vindt en voluit kunt leven én bijdragen

Ik was bang voor het ongemakkelijke en altijd opzoek naar harmonie en groei, ik deed mezelf daarmee te kort

De grootste eye opener in mijn leven was te ontdekken  dat ik met mijn energieveld diepe themas aanraak bij anderen. Dat is niet makkelijk vor de ander én voor mijzelf. Ik was daardoor eenzaam. Voelde dat ik het alleen te doen had. Nu zie en weet ik dat het onderdeel van mijn levensmissie een gave is.

Ik kan mensen veel brengen door samen met hem of haar de diepte in te gaan. De essentie, wie jij bent, helder te krijgen. Mijn naam, Ditta betekent hoedster van het volk. Nu smap ik dat het mijn bijdrage is om die mensen die in deze wereld net als ik veel moois te brengen heb ze op dat pad te ondersteunen..

Ik bleek een laatbloeier te zijn.

De grootste  transformatie was mogelijk toen ik omarmde dat  dat ik met mijn energieveld diepe themas aanraak bij anderen. Dat is niet

I Met spirituele kwaliteiten waar ik niet op durfde te vertrouwen. Ik had mijn pad nodig om de aanwezige talenten voluit te ontwikkelen.

Tot ik een astrologe sprak, snapte ik niet waarom ik met veel diepe pijn te maken had. Ik voelde onbewust de vele hoofdzorgen bij mijn ouders. Hun uitingen waren pittig en ik werd niet serieus genomen. Ik ging op als kameleon in mijn omgeving. Ik nam oertrouw al vanaf mijn 8ste de zorg van mijn moeder, die ziekelijk was en later kanker kreeg, op me, tot ze overleed toen ik 24 was. Mijn vader overleed 5 jaar later na 5 lastige jaren van zoeken en onrust en ziekte.

Ik wilde liever als mol onder de grond leven

ik verloor twee van mijn vier kinderen ver in twee opvolgende zwangerschappen

Ik begreep het niet. Waarom ik? Waarom?

Sommige mensen en ervaringen brachten inzicht in puzzelstukjes. Een dame gaf inzicht in mijn hele puzzel. Eerlijk is eerlijk, mijn ego vindt het wel eerst suf. De uitleg van een mix van planeten maakte duidelijk dat ik veel mocht leren over emoties.
Ze vertelde over mijn energie in andere altijd de diepte aanwakkert. Of ik nu wil of niet. Dat is soms voor de ander onbewust niet fijn. 
Ik snapte ineens zoveel meer over mensen die moeite met mij hadden!
Ze legde de noodzaak én rol van mijn eigen diepe intern werk uit.
Ik mag op ongemakkelijke emoties en systemen licht schijnen en helpen transformeren!
Dat is mijn taak!

Ik heb een spiegelende en soms confronterende en met name helende taak rondom thema’s als je thuis voelen, passen bij een familie soms anders dan je oorspronkelijke familie. Inzicht geven in de systemen van je oorsprong, je wortels, en geboorte en generationele imprint. Het gaat om het ontdekken wie je bent en wie je wilt zijn. Met oog voor balans en gelijkwaardigheid tussen ik en de ander.

Mijn oog en lol in taal, gevoel voor beleving en harmonie en doortastende manier om door systemen heen te kijken brengt ruimte voor dat wat mag groeien. Ineens vielen de vele puzzelstukjes van mijn talenten en interesses aan de ene kant en mijn schaduwen, angsten en afwijzing en onbegrip en alleen staan aan de andere kant op zijn plek.

Gevoelig voor sfeer, en rechtvaardigheid.
Oog voor de ander in relatie tot de ik.
Met talent voor het geven van ondertiteling bij een levenservaring wist ik dat alles wat ik op mijn pad had ontmoet, via worsteling en hard werken en een grote nieuwsgierigheid naar hoe het mooier en makkelijker kan werd mijn missie helder. 

al·che·mie (de; v) 1 oude vermeende kunst om onedele metalen in goud te veranderen

Alchemie is voor mij je emoties en ongemakkelijke ervaringen leren omzetten in de Krachtige IK die je bent.

Het is mijn leven lange proces van leren om boosheid, verdriet, pijn, twijfels om te zetten naar liefde, compassie, begrip, plezier. 

Ik zie het als mijn taak ervaringen zo te ondertitelen zodat zelfbewuste en gevoelige mensen die uit-zonderlijk zijn, vol vertrouwen met hún talenten een eigen plek in nemen. Iedereen heeft een gouden draad door zijn leven, die hen zelf en anderen veel moois zullen geven.

Ditta van Vark-Beun

De vele uitdagingen & facetten van het leven

Op het eerste oog leek alles wat ik mee had gemaakt los zand. Tot ik in 2006 ontdekte dat het helemaal niet zo onlogisch was.

De vele uitdagingen en inmiddels opgeraapte puzzelstukjes op mijn pad, zag ik als de facetten van een schitterende diamant.
Elke facet biedt een invalshoek op mij!  En daarmee ook op wie ik wil en kán zijn. Het is maar welke kant je bekijkt, hoe iemand mij ziet.

Mijn leergierigheid bracht me er toe om over veel te leren. Over communicatie, over omgaan met drama, psychologie. de kracht van taal. Marketing en sales. Gezondheid. Voeding. De kracht van bewustzijn en aandacht. De alchemie van het leven in vorm van allerlei mogelijkheden inclusief hooggevoeligheid, energiewerk of spiritualiteit. 

Ditta betekent hoedster van het volk. Ik mag anderen helpen zich zelf te dragen. Spaceholder zijn voor jouw proces. 

Wat ik voor anderen ben (in ongeveer 2 minuten)

Ik ben vrouw, moeder, zus, vriendin. Hondstrouw, betrokken, met altijd een luisterend oor. Met een warm en loyaal hart.  Open voor het ongewone en het ongemakkelijke. Niets is mij (te) vreemd.

Ik ben van vele markten thuis. Inventief. Aandachtig. Warm, Betrokken, Nieuwsgierig. Leergierig. Ik leer steeds meer over onvoorwaardelijk en gelijkwaardig zijn voor mezelf en anderen. Dat is wat mij drijft.

Ik haalde mijn VWO diploma met Latijn in Tilburg. Heel vaak koos ik eerst voor de ander. Dan pas voor mijzelf. Ik koos vanwege mijn zieke moeder praktisch voor HBO Logopedie in Eindhoven zo kon ik thuis blijven wonen.

Zin in meer leven trok ik na 1 jaar studie in mijn kamer in een zusterflat. Wetende dat ik verder wilde leren én ik wel eerst mijn opleiding af wilde maken, daagde ik mezelf uit, door stage te lopen én in Oakville, Ontario, Canada. Dat was zeer bijzonder nog vóór het gangbare emailtijdperk

Leergierigheid, wilskracht en discipline brachten me verder. Ná mijn HBO opleiding Logopedie rondde ik WO Fonetische wetenschappen af in 1995 in Amsterdam. Stil zitten was moeilijk voor mij. Ik haalde ook mijn EHBO diploma en heb dankzij studies als NIMA A, NIMA B veel over het oorspronkelijke marketing gedachtengoed geleerd.

Als Product Ontwikkelaar & Project Leider bij KPN en sinds 2006 als Best Year Yet programma leider, ontdekte ik dat er naast de zogenoemde harde skills als doelen stellen en halen er ook softe skills zijn die de basis leggen voor wat er écht nodig is om deze doelen te behalen. 

Het veel bereiken door wilskracht kreeg een deuk in 2011. Ik ging merken dat als ik iets wilde doen vanuit wilskracht dat ik in een soort van drijfzand kwam. Ik kwam allen nog maar moeizaam vooruit.

Nu weet ik dat wilskracht me best ver heeft gebracht én hoeveel energie dat heeft gekost. Nu ben ik blij dat ik levenskracht als de bron van het leven ken en dat ik de illusies van onze mind nu doorzie.

Hoe makkelijk ik contact maak met iedereen, ontdekte ik dat het diepe werk wat ik als coach doe niet voor iedereen is. Mijn klanten die bewust kiezen voor hun pad, waarderen dat ik in hun ongemakkelijke ervaringen & schaduwen verborgen talenten help herontdekken. 
Want om dat te kunnen doen ben ik van pleasing naar serving geschoven.
Want pleasen…. daar help ik niemand mee.

Tot slot komen nu ik de 50 gepasseerd ben, verschillende draden die in mijn leven los zand leken, bij elkaar. Al tijdens mijn opleiding kreeg ik interesse  in de ‘nature versus nurture‘ discussie. Ik werd nieuwsgierig naar verklaringen in neurologie, de kracht en mogelijkheden van hersengolven. Ik wilde in mijn gezin mijn twee kinderen volgens ‘aware parenting’ aanpak natuurlijk en geweldloos op voeden. Ik merk nu hoe essentieel is om systemen en mensen los van elkaar te zien. Zodat allereerst mijn kinderen volgens hun innerlijke levens energie ruimte hun innerlijke impulsen kunnen volgen. Ik ben voor hen ruimte gaan creëeren omdat ze door hun persoonlijke omstandigheden niet in het systeem bleken te passen. Nu komt het bij elkaar in mijn nieuwe initiatief YouVersity. Waar ik zelfbewuste ouders en professionals in staat help stellen om ruimte te creëeren voor zich zelf en vervolgens voor de kinderen waarmee ze werken. 

 

Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us. We ask ourselves, Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous? Actually, who are you not to be? You are a child of God. Your playing small does not serve the world. There is nothing enlightened about shrinking so that other people won’t feel insecure around you. We are all meant to shine, as children do. We were born to make manifest the glory of God that is within us. It’s not just in some of us; it’s in everyone. And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.

Marian Williamson of Nelson Mandela

Mijn angsten en patronen

ik durfde me niet te laten zien, ik was dienstbaar cijferde mezelf weg

Een grote behoefte naar spiritualiteit voelde ik toen mijn moeder een dame sprak die op afstand mensen kon helen

Toen langzaam mijn helder weten en horen aanwezig was werd ik bang dat te delen. Want ik was bang afgewezen te worden.

Bang om mezelf uit te spreken.
Bang om zichtbaar te zijn
Bang om de eerlijke oprechte waarheid te delen

Patronen van zelfafwijzing hielden me staande. Want dan was ik het oordeel van de ander voor.
Ik ging voor de ander in de weer, mezelf vergetend.
Er was altijd wat te doen. Ik kon pas iets leuks voor mezelf en dat kwam zelden. En als het kwam kon ik er niet van genieten.

Ik was bang voor mijn grootse kracht. Want dat was in het verleden niet welkom. Nu weet ik dat het me zoveel heeft gekost én dat het me nieuwe kwaliteiten heeft helpen ontwikkelen. Nu ik de schaduwen heb leren interpreteren zie ik hoe het universum altijd achter mij staat. Hoe er altijd een dragende kracht is.
Ik heb ruimte gecreëerd voor mijn Krachtige Ik. Niet altijd makkelijk. Zeker wel de moeite waard!

Trauma’s als terugkerende thema’s

Een trauma is een wond die geheeld wil worden. Een indruk dat tot uitdrukking wil komen.

Ervaringen in je leven zijn kansen van het leven om dat wat ingedrukt is, als bal onder water is gedrukt, weer naar boven te laten komen en ruimte te geven.

Trauma’s zijn er in het kleine, en krijgen vat op je in de herhaling van stressvolle ervaringen. Of ze zijn groot in ziekte, dood, of met grote impact op je lijf en leden.

In je leven en ook over generaties heen konden bepaalde zaken het licht niet zien. Gevoeligheid vond geen ruimte. Oprechte eerlijkheid kreeg geen plek.

De schitterende facetten van het leven zijn in het verleden wegestopt. Mijn levensproces is deze facetten weer rond te zien voor wat ze zijn. Zo kan ik en kan jij leven wat je ouders en je voorouders niet hebben gekund.

Laat je licht op hun verhalen schijnen zodat zij op hun beurt hun licht op die van jou kunnen laten schijnen. Je staat er niet alleen voor. Ik zie mezelf en jou als schakel in een eindeloze keten die het begin met het einde verbindt. Voel je gevoed en gedragen door alle andere schakels uit je levensketen. Laat je door je innerlijke bron van liefde en warmte verlossen van al je trauma’s en je herinnert je weer wat het is om in puur jezelf te zijn en het leven voluit te leven

Taal helpt

Woorden, taal, metaforen maken voor mij het ongemakkelijke en het soms zo ongrijpbare tastbaar. Mijn waarom is nu helder. Ik heb geleerd om complexe materie begrijpelijk te maken voor velen. Door zelf voor de muziek uit te lopen, neem je niemand mee, je leert wel omkijken en begrijpen. Taal én bij een ander aansluiten werd daardoor mijn talent.

Ik weet nu dat iedereen uniek is. Dat het prima is dat ik dingen anders doe en soms die vreemde eend ben. Dat wás niet altijd makkelijk. Nu is het een geschenk. Mijn omzwervingen waren en zijn nodig. Het vormt me tot de mens en coach Ditta die ik nu ben.

 

neem contact op

Mijn Missie

Schitteren in grootsheid is de opdracht. Van mij én mijn klanten.

Elk zaadje heeft een voedingsbodem nodig. Elk zaadje heeft een eigen groeitempo.

Leer de waarde van de donkere aarde kennen. De wortels die reiken soms diep. Juiste deze wortels, de imprint van je geboorte, generaties en uit ervaringen in je leven zijn met de gouden draad in je leven verweven.

Leer deze interpreteren én je zult weten wat jouw levenswerk is wat jij als zelfbewuste gevoelige bijzonder mens mag doen.

Leef je schitterende zelf, onvoorwaardelijk. Zonder nog concessies te doen. Leven en werken vanuit jouw pure natuur maakt dat je ongewone mogelijk maakt.

Ik verbind mij al een tijd met een groep mensen die weten dat systemen niet meer werken. Dat het nodige anders invulling mag krijgen. Vanuit   gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid.

Het voelt als mijn opdracht om in de optelsom van al je ervaringen te helpen begrijpen, je in staat te stellen je schitterende hart te openen en je bewustzijn te laten groeien zodat je alle oude ervaringen kunt helen, elke uitdaging aankunt en je diepere laag van jouw levenswerkt vindt en voluit kunt leven en bijdragen

“Wij zijn zo blij met jouw steun en betrokkenheid! Echte aandacht; telkens weer ’n inspirerende verrassing door jou, heel bijzonder hoe je keer op keer de onderste steen boven krijgt. Je helpt mij keer op keer prachtige inzichten aan mijzelf te ont-dekken. Hoe veel ik al zelf heb gedaan, je brengt me keer op keer pareltjes waar ik niet aan-dacht”

– Bea –

Testimonials

“Je begeleiding heeft me de helderheid en het vertrouwen gegeven dat ik de oude structuren en regels helemaal nu kan loslaten en mijn eigen unieke weg mag gaan.”

– Nicky Beentjes

“Het mooiste inzicht dat ik uit dit traject haal is: De vuurtoren: als ik ‘gewoon’ (er) ben dan komt het naar mij toe.”

 

-Judith van Zuylen

“Met je vermogen om tussen de regels door te luisteren en daarbij respectvol te blijven naar mij als persoon, wist jij mij nieuwe, meer passende inzichten te geven en mij tegelijkertijd een liefdevolle schop onder mijn achterste te geven”

– Lilian van Avesaath