Selecteer een pagina

Ongemakkelijk

door 25 mrt 21

Ongemakkelijk

Als mens ontdekte ik dat ik op de een of andere manier iets ‘aanraak’ bij een ander. Dat leidde tot veel afwijzingen. Of veroordelingen. Soms letterlijk gingen schoolgenoten vroeger tegen me schoppen. Alleen dat wat gezien wil worden kan iets moois brengen.
Zo ook bij mijzelf. Ik heb het lang weggestopt. Tot ik er niet meer aan voorbij kon. Het bleef toch naar boven komen. Het werd tijd dat ik het ging zien.

Nu weet ik dat het bekijken van ongemak mijn talent is. Ik kan er een ander iets moois voor terug geven. Als je dat wat er weer mag zijn de ruimte geeft voelt het als mijzelf niet meer te verloochenen. Het is een  ’thuis’ komen in mijn hart.

Het kijken naar ongemak brengt een schitterend effect wat ik als groot goed zie.
Dat effect dat ik nu ken en dat juist nuttig is voor mensen met wie ik mag werken. Ik zet het nu dus gewoon in de etalage.

Het werkt alleen als iemand durft te kijken naar wat ik aanraak.
Het maakt de ander tot een schitterend mens. Het geeft toegang tot zijn of haar krachtige ik.  Anderen vinden wat van die krachtige ik. Dat laat hen ook weer iets ongemakkelijks zien. Dat is van die ander. Het is niet van jou.

In dat aanraken en het samen kijken kan de bevrijding van onderliggende angst of een minder zelfvertrouwen plaatsvinden. Want nu weet ik dat onder die emoties een weggestopt talent zit, wat er niet kon zijn. Een talent, zoals mijn talent, dat nu er heel graag wel weer wil zijn. Het brengt jouw diverse zelf aan het licht.

#krachtvanik #schitteringrootsheid #youversity #voluitleven


Ditta van Vark-Beun

Nieuwsgierig naar wat het ongemakkelijke in jou wil laten zien?

Plan een gratis orientatiesessie met mij in.

#krachtvanik
06-22779116

“Not everything that is faced can be changed. Nothing can be changed untill it is faced – James Baldwin”