Selecteer een pagina

Je hebt niks nodig

door 11 nov 19

Nooit genoeg

Op ons pad naar moeiteloosheid en moeiteloos je levenswerk delen zitten we in een struggle. Van de ziel versus ons ego.

Het ego wil van alles bereiken. Is rupsje nooitgenoeg.
Het ego is oordelend. Is het niet naar andere dan is het wel naar jezelf
Het ego heeft verwachtingen en idee├źn over hoe het hoort.

Zo heeft het ego ook een beeld over hoe je werk eruit heeft te zien. Wat is succes? Met het risico dat je in contact met anderen die energie meeneemt.

Dat maakt het moeizaam en niet moeiteloos.

 

De ander wil wat

Hoe voelt het voor jou als de ander iets van je wil. Die krantenverkoper op straat. Die man met een goed doel aan de deur. Het voelt niet vanuit delen en compassie. Wat triggert dat in jou? Hoe reageert je ego daar op? Is er een oordeel. Of kan je het zien voor wat het is?

Niveau’s van bewustzijn

Er zijn 7 levels of consciousness (bron: Barrets Value Center)
De eerste 3 levens gaan over eigen belang. Ze komen tegemoet aan onze behoefte aan zekerheid, veiligheid, onze behoefte aan ons geliefd voelen ergens bij horen en aan onze behoefte om ons goed te voelen over onszelf doordat we trots ontwikkelen op wie we zijn.

Transformatie

Het 4e level gaat over transformatie – het loslaten van
angsten. Je ontwikkelt een gevoel voor persoonlijke
autoriteit en eigen zeggenschap.

De bovenste drie gebieden richten zich op onze behoefte tot zingeving en het hebben van een doel in ons leven. We uiten deze behoefte door te streven naar een betere wereld en door onzelfzuchtig te leven.

Ik vermoed dat jij onderweg bent naar dit level. Waarbij het prachtig is als je alle 3 de levels kent en herkent en op orde hebt vanuit je ziel.

 

Marketing nodig hebben?

Als je marketing doet vanuit nodig hebben leef je vanuit de eerste levels.

Het tijdperk waarin we nu zitten vraagt je om anders te gaan staan in marketing. We komen uit het Informatie tijdperk en zijn geland in het Integratie tijdperk. Hoe meer je dit beseft, hoe meer het nodig is anders je praktijk en je werk op te gaan zetten. Daarin meer bold & brave te zijn en te schitteren vanuit de prachtige ziel die je bent.

 

Gelijkgestemden

Op het moment dat je in je leven vooral leeft met mensen die in de lagere levels of consciousness leven is je leven moeizamer. Omring jij je met mensen die de hogere levels snappen en willen leven dan wordt het moeitelozer. Zeker op weg naar 2020 gaat het ook over samen. Hoe fijn is dat met mensen die jou snappen.

Kijk deze week eens hoe je in relatie bent met de ander. Hoe voelt dat. Waar zit jij. Waar zit de ander. Heb jij wat van hem of haar nodig?
Of kun je jezelf geven wat je mist?

Op het pad naar moeiteloosheid is er een kanteling gaande.
Voel waar jij zit en word je meer bewust van je ego die steeds iets anders wil. Voel je ziel er door heen fluisteren die je juist een moeitelozer pad wil wijzen,

Wil je een aai over de bol? Wil je gedragen worden, wil je gezien worden?
En als er zoiets is vraag je dan af: Waar zie jij jezelf niet?

Je hebt niets van de ander nodig.
Alles zit al in jou.

Schitterende groet
Ditta