Selecteer een pagina

Je bent Dagig

door 7 nov 19

Je bent dagig

 

Dagig – zelfstandig naamwoord [daɣIɣ]

Het gevoel van jarig zijn en dan elke dag. Het geeft je een ervaring van moeiteloosheid, dat je gewaardeerd bent en dat je alles wat je tegenkomt in het leven mag uitpakken.

Wat mooi zou het zijn als dit bovenstaande in het woordenboek zou staan.
Ik introduceer bij deze een nieuw woord en dat woord is Dagig.

 

Hoe komt dagig tot stand

Al als kind vond ik het heerlijk om jarig te zijn. Recent was ik weer jarig.
En ook die ochtend stond ik op met dat heerlijke gevoel.
Het leven voluit leven. Dat is het nieuwe succes. Het gaat over de liefde delen. Jezelf lief hebben, dat delen met anderen. Zo zijn er niet alleen op verjaardagen, ook dagelijks zijn er allerlei cadeautjes uit te pakken.

Als je verjaart dan ben je jarig. Dat is het gangbare woord en dat vieren we, als we dat al doen, eens per jaar. Dus er zou een maandig, weekig en dagig als woord mogen komen.

Verleg je focius

Wat heeft prioriteit in het leven? Veela alles en iedereen om je heen. Pas als er iets ernstigs gebeurd met jezelf realiseer je hoe essentieel het is om tijd en ruimte te creëeren om jezelf te ontvangen.
Bij de geboorte wordt je als het goed is in volle blijdschap ontvangen. Ok ok, ik weet dat dat vaak niet op is gegaan. Dat wil niet zeggen dat je niet elke ochtend opnieuw de dag en jezelf mag vieren. Het belangrijkste wat we er is, dat ben jij, krijgt vaak te weinig prioriteit. Het is zo bijzonder dat je geboren bent! Besef je dat?

Wat is dagig?

Het is elke dag bewust vieren.
Specifieker is het vieren dat jij een schitterend iemand bent.
Op mijn verjaardag kreeg ik prachtige berichtjes van mensen. De tijdlijn, mijn whatsapp, linkedin. Het liep vol. Mensen zien het als speciaal en nemen de moeite, een klein berichtje te sturen. En dus even energetisch verbonden met je te zijn.

Dat mag elke dag.
Het is elke dag de cadeautjes uitpakken die je gegeven worden.
Het is een bewuste keuze.

 

Op 26 oktober de dag na mijn verjaardag, dacht ik: :”Ik wil dat heerlijke gevoel van jarig zijn dagelijks ervaren.” Ik besloot toen dat ik elke morgen wakker wordt met het gevoel dat ik heb als ik wakker word op mijn verjaardag.

Het gevoel van er gebeurd wat moois
Het gevoel van liefde en waardering
Het gevoel van warmte en gezien worden.
Ongeacht wat de dag me voorschotelt!

Dat begint bij mij. Dat ik zin heb in weer een prachtige dag. Dat ik liefde voel en deel. Dat ik de warmte van het leven omarm. In kleine dingen als een warm kopje thee. Dankbaar zijn voor alles wat er is. Ook de moeilijke momenten, want die laten iets zien, iets moois wat ruimte mag krijgen.

 

Elke dag opnieuw

Het zit in de bewuste keuze elke dag
Misschien vier jij je verjaardag niet graag. Voel jij je niet vaak jarig. Misschien ken je wel andere momenten waarin je dat gevoel hebt gehad. Voor mij is het een bewuste keuze van elke dag.

Een tijdje terug vroeg ik mijn coach hoe zij het had gedaan. De beste zin ever die ze uitsprak was: “Ditta het is niet hoe ik het heb gedaan, het is hoe ik het elke dag doe”. Dat is nu ook voor mij waar.

Dat is wat ik je graag mee geef. Gefeliciteert!
Je bent Dagig vandaag.
Omarm al het kleins en groots wat er is. Dat is moeiteloosheid voor mij.

Dit jaar sowieso merk ik dat hoe Dagiger ik leef hoe mooier het wordt. Ik denk dan wel eens “Het kan niet mooier worden dan dit” En dan komt er een nieuwe dag en wordt het toch weer mooier.

 Benieuwd hoe dit voor jou mogelijk is? Plan gerust een moment om van gedachten te wisselen.

Wie weet spreek ik je snel!

Schitterende groet

Ditta