Selecteer een pagina

De schitteringen van jaloezie

door 25 mrt 22

De schitteringen van jaloezie

Ik hoor mensen wel eens praten over jaloezie. Dat ze zien wat een ander doen en daar jaloers op zijn.

Ik wil dat once and for all eens in een positief daglicht zetten.
Positief? Nee toch Ditta, dat is toch niet positief.
Ja dat is het wel. Ik zal je perspectief helpen keren.

Mensen om je heen spiegelen je van alles.
Dingen die je aan hen niet leuk vindt, laat iets zien in jezelf wat je zelf doet of hebt of veroordeelt of niet leuk vindt En nu komt het: Wat je bij de ander ziet waar je jaloers op bent, laat jou zien wat jij in potentie ook in je hebt.

Het is het zaadje in jou dat nog tot wasdom mag komen. En soms is het dat jij op een andere terrein mag laten zien wat je in de ander bewondert. Waar zij groot in zijn is niet persé waar jij in te schitteren hebt. Laat jaloezie vanaf nu de schittering in de ander zien die jij ziet. Je bewondert iets in de ander. Ben blij voor die persoon. Die specifieke blije energie helpt jou ook om dat te cultiveren in jou wat er heel graag uit mag. Balen helpt je niet om te groeien. Daarvan kruip je eerder verder in je schulp.

Kies voor het bewonderen van specifieken schitteringen van die ander.
Besef ook dat wat je ziet niet altijd alles is wat er speelt. Ook die ander heeft een heel pad gelopen. Je weet vaak niet wat ze hebben moeten doen of laten om te kunnen schitteren.
Je weet ook niet of ze daar ook blij mee zijn juist ómdat ze misschien in dat ene gebied het goed dan. Hoe is het op de andere gebieden van hun leven?

Nu mogen we het succes gaan zien niet alleen op het terrein van werk en geld. Hoe meer je in balans en geluk ervaart op alle terreinen hoe succcesvoller dat wat mij betreft is. Dat is de kracht van IK.

DIVINE TIMING
Ik ontdekte dat ik volgens de Human Design een rolmodel ben. Rolmodellen hebben fasen in hun leven waar ze lessen leren. Die ze dan kunnen doorgeven als rolmodel.

Een hele tijd zag ik andere mensen bepaalde resultaten boeken. En dat vond ik bewonderenswaardig. Toch veroordeelde ik mezelf dan soms want al heel lang voelde ik de potentie in mijzelf. Het kwam er mondjes maat uit, volgens mijn oordelende hoofd. Ok eerlijk is eerlijk ik was soms ronduit niet tevreden over mezelf.

Tot ik leerde die krachtige IK te gaan zien. Die te erkennen. Niet meer naar de andere te kijken. Elk zaadje heeft zijn eigen pad, zijn eigen tempo, en zijn eigen struggles. En ja er is iets als Divine Timing. Je kan niet alles forceren. Niet alles is zo maakbaar als we denken.

De kunst is de rust en ruimte in je zelf cultiveren.
Dát is de voeding voor dat zaadje dat in jou wil groeien.
Laat alles wat je van de ander ziet zien als spiegel voor al het moois in jou. Al dat moois dat rust en ruimte mag krijgen om zich te ontwikkelen.

Liefs
Ditta

Wat zijn de spiegelingen die jij in je leven ervaart?  Nieuwsgierig hoe dat voor jou mag werken?
Voel je welkom:  plan een gratis moment met mij in.

Ditta

#krachtvanik
06-22779116

“je krachtige IK omvat alles al”- Ditta van Vark-Beun