Selecteer een pagina

Boos

door 3 aug 21

Boos

Ik was vanochtend boos. Gefrustreerd om het ongrijpbare beleid van de overheid. Het effect op mensen. Nu zie ik weer dat het een spiegel is. Dat ik er naar mag kijken en ook mag voelen dat het uitgesproken mag worden.

Want waar ik eerder dat niet deed, verloochende ik mijzelf, stopte ik mijn stem weg. We hebben allemaal die stem. Een die we, met respect voor jezelf en anderen mogen gebruiken.

Nu 1,5 jaar Covid ben ik ineens omringt met een aantal mensen die kanker hebben.

Een goede vriendin met een grote tumor die maanden later dat vastgesteld krijgt, omdat de mammografiebus niet reed.

Een vader van een goede vriend van een van mijn kinderen die had corona gehad. Hij weet zijn moeheid aan long covid.
Nu blijkt dat hij darmkanker heeft en…. wat uitgezaaid is.

Ook in de straat een buurman die darmkanker blijkt te hebben. Gelukkig niet uitgezaaid. Ook nog eens een moeder van een goede vriend van een vriendin van mij, kanker met uitzaaiingen.

Vorig jaar was ik echt bang toen dit nieuwe virus zijn intrede deed. Bang om ebola effecten. Bang om mensen te verliezen. Bang om iets wat onbekend is. Nu is er veel meer bekend en voelt alles zo disproportioneel.

Ik denk dat dat is wat mensen triggert. Alles rondom dierbaren, wat je raakt, of het idee dat het je raken kan. Dat idee kun je dan weer onderzoeken en kijken of het jou (en nu dus mij) zo moet vastgrijpen.

En ja ik ken een aantal mensen die corona hebben gehad. En dat was ook niet leuk voor hen en ja de een had het heftig voor de ander was het mild. De impact nu van deze mensen met alles wat ze aan kuren te ondergaan hebben voelt toch anders nu even voor mij. Nu in dit moment he. Mijn gevoel, wat van mij is en daar valt niet over te discussieren (ik stel het ook op prijs als je dat niet doet).

Nu 1,5 jaar verder zie ik e.a meer in proporties. En respecteer ik ieder zijn kijk op de zaak en ieder zijn keuze. Dat lukt me heel goed. Want ik weet dat ieder zijn eigen zielenpad heeft te bewandelen en eigen afwegingen te maken. Daar hoort geluk en tegenslagen bij. Uiteindelijk zullen we allemaal en keer komente overlijden. Het gaat ook over afwegingen maken die ieder persoonlijk maakt. Waar je zo via fb niet de achtergronden van weet.

Ik ben toch boos nu. Omdat er ook vanuit overheidswege afwegingen zijn gemaakt. Die grootse impact hebben. Door de angst die bij mensen erin geslopen is zien ze artsen later. Of werd en misschien wordt bepaalde zorg gewoon stil gezet. We mogen dat niet over het hoofd zien.

Nu komen er ziektes en kwalen naar voren waar ik voor bid dat dit voor deze mensen toch nog enigsinds op tijd aan het licht komt.

Impact is er overal. Om nog een te benoemen is het aantal jongeren dat zich onder druk gezet voelt worden. Of dat ze zich zo eenzaam voelen. Zo hoorde ik van een contact van mij dat een klasgenoot van haar dochter zelfmoord had gepleegd. Ook dat is de impact van het beleid.

Ik ervaar nu deze boosheid en spreek me uit. Over hoe Corona het enige nog belangrijke blijkt vanuit overheidswege. Al 1,5 jaar krijgt het zo groot de aandacht. Nu ben ik bang dat straks de mensen om ons heen ziektes krijgen waarvan de impact funest is.

Dit mogen we beseffen. We mogen alles weer terug in proporties brengen. Er is een virus. Ja eens. Er is nog meer dan dat. Het leven mag weer in properties geleefd worden. Laat het beleid weer oog hebben voor de impact die het heeft veroorzaakt. Laten we weer bijsturen.

Ik adem weer in en ik adem weer uit. En ik doe wat ik kan.En soms is dat heel schraal ook even niks doen, omdat ik niks kan doen. Wat ik wel kan is me nu zo hier uitspreken.

Misschien ervaar je ook het onrecht of juist de onmacht in je omgeving. Juist als je die kunt zien en verwoorden, komt er energie vrij. Onstaat er ruimte.

Heb je behoefte om woorden te geven aan iets wat je niet snapt? Ik nodig je dan van harte uit om uit te reiken. Dat is gratis. Ik ben blij dat ik dergelijke mensen om mij heen had en heb waarbij ik dat kan doen.
Voel je niet schuldig en plan een gratis moment met mij in.

Ditta

#krachtvanik
06-22779116

“Boosheid is gestolde liefde”