Selecteer een pagina

Belichaam
jouw
Krachtig IK!

Lichaamsgerichte & trauma bewuste
aandacht, aanraking en aanmoeding voor jouw transformatie

“We only walk each other home” – Ram Dass

Embody your divine nature

Verborgen Trauma?

Het kan zomaar zijn dat je met verborgen en/of bekend trauma rondloopt. Steeds meer en meer wordt hierover bekend.
Machteloosheid, frustratie, intense emoties kunnen je zomaar de baas zijn.

Specifieke ervaringen, of voortdurende ervaringen, nodigden je kleine ik uit om te overleven.  Alles wat voor de kleine ik bedreigend was, heeft je lichaam slim af weten te splitsen. Dat was toen nuttig. Nu is het dat niet meer.

Wat even niet pastte, of waar geen ruimte voor was,  kwam terecht in het onderbewuste.

Het onderbewuste dat bewezen sneller is dan je bewustzijn, verrast je dan zomaar ineens, terwijl je met je logisch nadenken het heel anders had gewild of bedacht. Het is de vorm die je gekozen hebt om te overleven later in je leven de oorzaak van je beperkingen. Je overleeft in plaats van dat je voluit leeft. Je onderbewuste werkt als rem op verlangens,  je groei , en soms zelfs je gezondheid.

Deze ervaringen verstoort onze mogelijkheden om

  • Bepaalde resultaten te behalen
  • Succesvol te zijn
  • Relaties te aan te gaan of te onderhouden
  • Gelukkig en zelfverzekerd te zijn
  • Heldere keuzes te maken die goed zijn voor jou
  • Om liefde te voelen en geliefd te worden

Je zult als je op zoek gaat ontdekken dat er een kleine ik is en een Ik met hoofdletters. Het is de overlevende zelf, geleid door de angsten van de kleine ik. Die los is komen te staan van de Krachtige IK, die je  oorspronkelijke zelf, waarmee je geboren bent.

Over Ditta van Vark-Beun

Na 16 jaar lang gewerkt te hebben als coach is Ditta door werkervaring en levenservaring op het spoor van trauma en lichaamsgericht werken gekomen. Ze heeft de afgelopen jaren allerlei trainingen, masterclasses en opleiding gevolgd. Deze mix heeft haar werk veranderd. Ditta creëert een sacred space waarbinnen aandacht is voor wie je bent en wie je kunt zijn. Oordeel kent daarin geen ruimte.

Ditta heeft de filosofie dat ieder zijn eigen bijzonder unieke talenten heeft én dat deze een eigen tijd kennen om volledig tot uiting te komen. Waar doelen stellen en deze halen ogenschijnlijk volgens planning zou kunnen, speelt bij je unieke talenten Divine timing een rol. Je weet wanneer je er klaar voor bent om dit pad van transformatie op te gaan.

In deze sacred space brengt Ditta brengt je in contact met de wijsheid die in je Body- Mind & Spirit toegankelijk wordt.  Lees wat deze Van Relax tot Release aanpak voor je kan betekenen.

Als dat voor je goed voelt loop ik een tijdje naast je. Mee op jouw pad.

Misschien gek om te lezen. Voor mij is alles okay.
In mijn werk werk ik vanuit een Sacred Space. Ik heb geen oordeel over jouw keuzes. Als ervaringsdeskundige, met mijn heldere kwaliteiten, mijn ervaring als coach en ook waar dat past met een zachte aanraking breng ik je in contact met de verloren delen van je zelf.

Dit pad is een moedig pad. Niet altijd makkelijk. Wel zeker de moeite waard.
Ik heb zelf ervaren hoe fijn het is als iemand bescbikbaar voor je is. Op wie je even kan leunen. Met als doel te ontdekken hoe je voor jezelf de beste liefdevolle wijze steun en toeverlaat wordt. Ik fungeer daarin als, spiegel, voice over (de gene die ondertiteling kan geven bij bepaalde ervaring). Ik moedig je aan.
In mijn trajecten zul je een warm bad van support ontmoeten.  Ga je dit pad? Dan ben loop ik een tijdje met je mee.

Ik breng je weer in contact met je eerste natuur

Mogelijk heb je ontdekt dat je ouders en/of anderen de mensen om je heen geen boodschap hadden aan je eerste natuur. Je natuurlijke sensitiviteit, openheid, onbevangheid, of bijvoorbeeld speelsheid. Hierdoor ontwikkelde je je tweede natuur. Die kwaliteiten en talenten waarom mensen je nu waarderen. Je zorgzaamheid, je doorzettingsvermogen. Je hebt oog voor anderen.  Je hebt toen een voornamelijk op je ratio berustende overlevingsstrategie ontwikkeld. Je mind kreeg alle ruimte en werd ook sterk aangemoedigd. Dit heeft lang voor je gewerkt. Maar nu is het vooral beperkend en maakt je leven ingewikkeld.

 

Toegang tot je oorspronkelijke wijsheid

Ons lichaam en onze spirit bezitten een enorme wijsheid. Emoties die eerder niet gevoeld konden worden, zoeken keer op keer de ruimte. Het is onze overleving die dat vaak niet toe staat. Het is de angst dat het teveel wordt, waardoor we afleiding toestaan. Onze overleving zit zo slim in elkaar dat we het in het begin vaak niet door hebben.

Het is de dans van én-én

Het middel dat je inzette om te overleven brengt je bijzondere kwaliteiten. Je overleving is nuttig het is je tweede natuur. Als die tweede natuur echter geen ruimte laat voor je eerste natuur dan ervaar je de beperkingne. Word jij dit bewust? Dan kan de dans naar een andere balans ontstaan. Waar je naast de kwaliteiten van je aangeleerde natuur, weer ruimte leert maken voor je oorspronkelijke natuur.

Je hebt dankzij de overleving kwaliteiten ontwikkeld. Deze wil je zeker behouden. Daar waar deze tweede natuur echter te sturend en controleren wordt wil je ruimte geven aan je eerste natuur. Naast je kritische zelf, die zeer nuttig kan zijn, wil je ook je onbevangen, speelse zelf weer ruimte geven.

 In een lichte aanraking, in contact onstaat deze ruimte

 

Tekst over aanbod coaching

Eventueel verhaaltje/tekstje Ditta